От х:

Днес в x:

НАП продава небивало съкровище от благородни метали

Бижутата от платина се ценят дори повече от златото

НАП ще продаде на търг първо по рода си съкровище от благородни метали, конфискувани при различни опити за контрабанда през Българо-турската граница. Освен обичайните златно-сребърни накити, този път на тезгяха се вади и платина, несрещана досега при конфискациите. Цели 4.2 кг от редкия метал ще бъдат разигравани в няколко поредни търга до края на лятото. Очаква се сребристо-белия метал да предизвика небивал интерес сред бижутерите, но и сред представителите на други браншове. От една страна платината е ценена от ювелирите заради неповторимия си блясък, често пъти по-предпочитан дори и от този на бялото злато. Освен в изработката на украшения обаче, платината е високо ценена и в електрониката и в производството на катализатори, затова се очаква фирмите занимаващи се с това също да се озоват на търговете.


През следващите два месеца ще бъдат организирани също така продажби на 4,7 килограма злато и 91 килограма сребро под формата на накити. Междувременно, само през този месец – юни, отдел „Държавни вземания“ в НАП Пловдив продаде активи, отнети в полза на държавата, на стойност 409 000 лева.
Сред изтъргуваните активи са имот в Пловдив, който е бил отнет от предишния му собственик заради нерегламентирана дейност и недоказан произход на доходи; 7 килограма златни накити, конфискувани отново от митничарите в Свиленград; 9 автомобила, с които е била извършвана контрабанда през българо-турската граница; както и въдици и мрежи, които Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково е отнела при пресечени случаи на забранен риболов.


Подробности по тези и други търгове, организирани от отдел „Държавни вземания“ на НАП, могат да бъдат разглеждани на интернет адрес www.nap.bg в рубриката „Продажби“. Във всяко съобщение са публикувани сроковете за огледи, за внасяне на депозит и на ценово предложение, както и телефон за връзка с отговорника по търга.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини