От х:

Днес в x:

Две фирми жалят кметското решение за паркингите в Хасково

Две са пуснатите обжалвания до  26-ти септември към Общината за решението на кмета на Хасково по проведения търг за отдаване под наем на двата най-големи паркинга в общинския център-до площад „Свобода“ и зад „21 век“.

Търгът беше проведен на 2-ри август. Депозит от 60 хил.лв. и тръжни документи внесоха осем фирми, една от тях отпадна заради неокомплектован документален набор още в началото на наддаването.

Търгът за паркингите с общо 145 места спечели приближеният до настоящия стопанин на паркингите -"Ем комфорт" и собственик на „Енз груп“ ЕООД Емил Михайлов, който стигна в наддаването до месечната сума от 30 561.56 лв, без ДДС.

Според регламента на търга, сумата, която трябва да внесе преди изтичането на договора на настоящите стопани на паркингите „Ем комфорт“, който приключва на 3-ти септември, е  3 667 387 лева, без ДДС. Според условията на търга, определени със заповедта на кмета на Хасково, спечелилият наддаването внася цялата сума за 10 години или за 120 месеца накуп по сметката на общината. С ДДС тя надхвърля 4,4 млн.лева.

До момента по процедурата към всяка една от фирмите, участнички в търга е  изпратено уведомления с обратна разписка от заповедта на кмета, в която той определя спечелилия търга. Тази заповед е издадена на 9-ти автуст. Срокът за обжалването е 14-дневен и изтича на 31-ви август, спрямо клеймото на последното изпратено уведомление. Ако до тази дата спечелилият търга не внесе сумата от наддаването, то кметът ще издаде нова заповед за задържане на депозита му. Може да последва обжалване и на това решение, а и да се стигне до насрочването на нов търг. Но какво ще предприеме общината като стъпка на  3-ти септември, когато договорът на настоящата фирма изтича, ако все още новият изпълнител не е изпълнил ангажимента си по параметрите на спечелил настоящия търг, от местната администрация ще обявят след 31-ви август.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини