От х:

Днес в x:

Бившият регионален министър Гроздан Караджов начело на листата на ИТН в Хасково

Изображение 1 от 6

    „Има такъв народ“ регистрира кандидат-депутатската си листа днес за региона на Хасково. Изненадващо в нея водачът е бившия регионален министър в кабинета на Кирил Птков Гроздан Караджов, покрай споровете с когото се разпадна и управляващата коалицията между „Продължаваме промяната“, БСП и „Има такъв народ“. Той ще води и листа в Пловдив.

    На второ място в Хасково остава водачът от последните два парламентарни вота на ИТН и депутат от 29 Многомандатен избирателен регион д-р Силви Петров. Едва трети е местният лидер на формацията Петко Кущирев.

    Гроздан Караджов е от Стара Загора, но като водач на листа в Хасково не се чувства „парашутист“ и по думите му това е така, защото като министър на регионалното развитие познава добре всички региони на страната и наболелите проблеми в тях. Все пак призна, че ако бъде избран и от двата региона в чиито кандидат-депутатски листи е, ще предпочете да влезе като депутат в 48 Народно събрание като представител от Пловдив. Това обаче не означавало, че в Хасково ще запълва дупки. Напротив, като водач на листата на ИТН тук Караджов посочи, че ще води активна кампания.

    „Чувствам се изключително поласкан от номинацията на хасковлии да водя листата в областта. Ще водим тази битка за Хасково, защото хората, с които се срещаме тук ни поздравяват и ни казват: вие спасихте България от лъжците,  измамниците и онези шарлатани в политиката, които смятат, че чрез гастроли на летните протести, могат да озорпират властта и да ни предложат управление тип ГЕРБ.“, подчерта той. По негова преценка ИТН ще бъде сериозно представена и в следващия Парламент.

    Като приоритетни теми за региона на Хасково Гроздан Караджов набеляза водата и липсата на околовръстно шосе.

    „Хасково е ключов град. Това, което липсва на България са магистрали север-юг. Не можем да свържем Букурещ с пристанището в Александруполис по нормален път. Сега  се минава през второкласни и първокласни пътища с изключително натоварен трафик. Оставих в наследство  проект на магистрала, която да свърже автомагистралата Велико Търново –Русе. От Велико Търново тя трябва да продължи през Стара Загора-Хасково и Кърджали и да премине гръцката граница, където на 30-40 километра по-надолу е  най-голямото и важно пристанище в региона- Александруполис. Това свързване ще направи Хасково коренно различен регион, ще има интерес от нови бизнеси, които ще отворят врати тук“, обясни Гроздан Караджов.

    Като втора приоритетна тема  бившият МРРБ министър подчерта сериозните проблеми с питейната вода. Той обясни, че като решение по този въпрос е започнал работа докато е бил в управлението. Едната от възможностите е Хасково да бъде включен в стратегически национален проект, касаещ развитието на деривацията Доспат-Въча. Да бъде захранена област Пловдив с вода и през още няколко деривации да стигне тази вода и до Хасково. Това по думите му няма да оскъпи водата за хасковлии, защото финансирането, което ще се използва за проекта ще е както от националния бюджет, така и през възможностите на еврофондовете. По европейските правила подобен тип капиталови инвестиции не влизат във формирането на цената на водата, разясни Гроздан Караджов.

    По думите му два са спасителните варианта на прага на зимата за поддръжката на пътищата, за което обществените поръчки бяха прекратени. Единият от тях е Конституционният съд да обяви решението на Народното събрание в тази му част-с датите и сумите за противоконституционни и с това сега действащите договори да продължат поне до края на следващата година. Другият вариант е веднага след започване на работа си Новото народно събрание да промени дата от предходното решение за следващата година.

    По темата за идеята на лидера на ИТН Слави Трифонов за организиране на референдум за президентска република, Гроздан Караджов каза, че не е компетентен по този въпрос, но и сподели, че лично той се чувства добре и в настоящата форма на управление на държавата.

    „Смятам, че формата на управление определя колко са корумпирани политиците, колко са лицемерни и се опитват да лъжат народа. Винаги ще има нужда от някой спасител, който да дръпне спасителното въже, да отпуши сифона и политическият боклук да изтече в канала“.

    Листата на „Има такъв народ“:

    1. Гроздан Караджов

    2. Силви  Петров

    3. Петко  Кущирев

    4. Силвия Бакърджиева

    5. Данаил  Вълков

    6. Недялко  Недялков

    7. Николай Русенов

    8. Александър  Илиев

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини