От х:

Днес в x:

1 °C

Капани за заблеяни дебнат по Дунав и Съединение

Изпочупената и ръждясала арматура "обещава" сериозни проблеми


Капани за заблеяни пешеходци са прояли тротоарите на два от най-натоварените хасковски пътни артерии – ул. Дунав и бул. Съединение. Стари шахти са почти оголени от бетонното си покритие, а от открилите се дупки зее изкривена и ръждясала арматура. Всеки, незабелязал вълчия капан на пътя си, рискува да получи незабавен транзит до хасковската ортопедия или дори хирургия. Корозията и мръсотията пък почти сигурно гарантират тетанус дори при минимално одраскване. А падналите в капана рискуват много повече.

Пробата за издръжливост показа, че остатъците от покритието може да издържи теглото на дете, но при възрастен мъж арматурата поддава с жалостиво скърцане. От друга страна дупките изглеждат относително малки за голям крайник, но са точно „по мярка“ за детско краче. Минното поле е непроходимо за детски колички или велосипеди. Шансът е само навременното заобикаляне, но при условие, че си гледаш в краката.

Една от дупките зее по бул. Съединение, в района на сегашното Защитено жилище за деца и младежи без родителска грижа. Районът граничи с точно две натоварени кръстовища - на Раковски и Съединение и на 5-лъчевото Съединение с Александър Стамболийски, Ивайло и Булаир, по които се отича целия трафик от северната част на града в посока центъра и обратно. Само за 5 минути дупката бе заобиколени от цифром и словом 22-ма души. Някои забелязваха препятствията в последния момент и правеха отскоци встрани. Други се сезираха от снимащите репортери. Някои от редовните пешеходци обясниха, че проблемът е отдавна, но напоследък се задълбочил. Специално задълбочаването е не повече от метър, но напълно достатъчно за контузия.

Другата порция дупки е по „Дунав“ в района на бившите военни блокове. Там опарили се може би минувачи бяха покрили ямите с парчета етернит, но пък това по-скоро води до заблудата, че отдолу е твърдо. Не е.

Шахтите със сигурност не са на ВиК или наши, коментираха от общината. Вероятно става дума за стари съоръжения, в които минават телекомуникационни трасета, предположиха оттам. Към момента липсва единен кадастър къде колко шахти има и съответно ясна отговорност, кой трябва да се погрижи за тяхното обезопасяване. Администрацията обаче може да задължи съответния собственик да вземе мерки.

Г. Христов

Внимателните пешеходци заобикалят отдалеч
Други в последния момент
Остатъците от покритие лесно могат да поддадат на възрастен човек
Дупки има и по Дунав
Препятствията бяха непреодолими за майките с деца
Някои бяха покрити...
Което е по-скоро мечешка услуга
Става дума за стари телекомуникационни шахти
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини