От х:

Днес в x:

Хасковската хазна излезе в „профилактика“ в работната събота

Изтощени от тежката седмица, местните данъчни излязоха в профилактика в извънредната събота


Общинската данъчна дирекция си спести повече от половината от днешната работна събота, като излезе в удобна профилактика. За случая сигнализираха разгневени данъкоплатци, поискали услуга от местната хазна. Младата майка Росица Лавчева била път от Стара Загора, за да изкара документ, че е чиста откъм данъчни задължения, но ударила на камък. На вратата на сградата на „Стамболийски“ 4 била залепена бележка, че местната хазна е в профилактика, каквото и да значи това. Гражданите щели да бъдат обслужвани до 12 часа. Росица била там преди 11.30, но или не са я преценили за „гражданка“, или данъчните са излезли в профилактика предсрочно. Никой от службата не излязъл да даде обяснение за заключените врати и дали има алтернативна служба, откъдето може да се издаде такава справка. Чиновниците вече си били тръгнали.

Без такъв документ, Росица не можела да запише детето си в детска градина в Стара Загора. Оказа се, че заралии имат още по брутални изисквания към гражданите си, в сравнение с „прочутото“ в тази сфера Хасково. Тук неофициално се знае, че не получаваш административно обслужване от общината, ако си длъжник на местната хазна, но поне в детските градини записването става на равни начала и за длъжници, и за изрядни. Проблемът за младата майка е, че за да дойде друг ден, трябва да пътува, което за практикуващият специалист по кожни болести е сложна задача. Днес успяла да си размести смените в старозагорската болница, където работи, без да знае, че чиновническото безхаберие в Хасково ще провали усилията й.
Коментар от общинската данъчна дирекция не успяхме да вземем. Очаквано телефоните на службата даваха свободно. Ако от Данъчното имат своя версия за случая, готови сме да я публикуваме.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини