От х:

Днес в x:

30-метрова топола рухна и остави половин село без ток

Хасковлии бяха недоволни от рязането на старите им тополи, но на практика им бяха спестени по-големи неприятности


Близо 30 метра висока топола рухна от силния вятър днес по обед и се стовари върху електрическото трасе, захранващо село Криво поле. Жиците били напълно изпокъсани, като 4 часа по-късно поне половината село е без ток, потвърдиха от Криво поле. „За щастие Криво поле се захранва от няколко трансформатора, затова в част от махалите има ток“, каза кметът Желязко Тодоров. Кавакът бил близо до неговата къща, но за щастие паднал в противоположната посока. Няма пострадали и потрошено имущество, освен това на EVN.

Тополата била най-високата в селото и според местни на поне 40-50 години. Това е пределната възраст за тополите, след която те просто почват да падат от само себе си. Подраняват, ако ги люшне вятър. Днешният в Криво поле бил далеч от щормовите стойности, прогнозирани от синоптиците за уикенда, едва 10-12 м/с, но се оказали напълно достатъчни за старото дърво.

Спасителните екипи на хасковската пожарна разчистили отломките от дървото и обезопасили района. В момента екипи на EVN ремонтират повредените електропроводи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини