От х:

Днес в x:

Десетки сигнали за паднали клони и дървета след бурния вятър

    На десетки сигнали за отстраняване на изпочупени големи клони на дървета са реагирали от тази сутрин досега служителите на „Екопрогрес“ в кварталите " Куба", "Орфей", "Бадема" и в централната градска част. Най-опасна е била ситуацията на ул. Родопи, където голямо дърво е паднало и е затворило пътя при бурята, който се изви снощи. Затова и разчистването е започнало от там.

    Навсякъде днес по града има повалени по-тежи клони, които се режат на място и прибират. Точно на завоя на улиците „Яне Сандански“ и „Даме Груев“, при един от силните пориви на вятъра се е пречупил частично клон на дърво, който виснал чак до земята на платното. Мястото е много опасно, защото е точно на завой, опитахме се да го отчупим, но не успяхме, затова колко можахме го изтласкахме от шосето, разказаха днес хората, които живият в къщите в близост. Те обаче са притеснени, че точно на същия завой, близко до парка, има опасно дърво, което е доста старо и високо, и виси над дворовете на няколко къщи . В клонака му им преплетени сухи клони, отчупени от бури преди. Те са заплетени, но постепенно при по-силен вятър падат и е възможно и да се стигне до инцидент, притеснени са местните. Подадени са няколко жалби до общината с искане за санитарна сеч на това дърво. Има и съставен преди година протокол, че това ще се случи, обясни Валя Спенджарова. Така и от поддържащата фирма обаче хора не са дошли.

    Шефът на „Екопрогрес“ Райко Лозев обясни, че за подобни случаи във фирмата идват ежеседмично по няколко папки с описи. Има протоколи от 2017 година за дървета, които трябва да бъдат почистени и чакат ред, коментира той. Но обеща, че лично ще се заеме със случая на „Яне Сандански“.

    haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      гражданин
      6 0
      15:00, 4 юли 2019
      На улица "Родопи" незнам как няма още трагичен случай, при толкова изсъхнали големи дървета. Няколко пъти са подавани сигнали до Общината, но нищо не се случва. Когато стане непоправимото, тогава ще се започне.
      Господин Беливанов, самосезирайте се!
    • 2
      Га
      Ганчо
      9 0
      15:53, 4 юли 2019
      Тези "зелени какси" на Екопрогрес са като сили за бързо реагиране.Щом директора им се хвали, че от 2017 година още има неизрязани дървета ..... Не знам как не е станала по-голяма беля при толкова сухи и опасни дървета из града...
      Аз по цял ден съм разнос из града и ако видя веднъж на месеца вишка някъде е голям късмет...
      И тези хрантутници безсрамни излизат и гордо заявяват, че били две години назад с резидбите ....
    Последни новини