От х:

Днес в x:

Абитуриентка от Езиковата с опасност за живота след катастрофа до Лебеда (обновена)

Мястото на катастрофата-Реното е било в позицията на Мерцедеса, при пренебрегване на очевадния знак Стоп

18-годишната абитуриентка от хасковската Езикова гимназия Александра Георгиева Атанасова е в критично състояние в хасковското интензивно, с тежък мозъчен кръвоизлив и отоци вследствие на катастрофа снощи около 22.25 часа. По данни на полицията, момичето е пътувало в управляван от 23-годишна жена лек автомобил мазда по бул. България. Край Лебеда пътя им засича Рено 5 идващо от моста към бул. "Ст. Стамболов", шофирано от 22-годишен младеж на име Петър. Маздата удря реното в задната част, като според очевидци газовата бутилка на френската кола е изхвърчала чак до питейно заведение в близкия парк.

23-годишната водачка на Маздата не е пострадала сериозно, но пътуващата до нея Александра вероятно е била без колан и е ударила тежко главата си в панорамното стъкло. Момичето е незабавно транспортирано до хасковската болница, където е поставено на апаратна вентилация. Състоянието й е повече от тревожно, обясниха лекарите от ОАИЛ. Към настоящият момент операция е невъзможна, медиците се опитват да поддържат основните жизнени функции в очакване на някаква стабилизация.

По първоначална информация до катастрофата се стигнало след като излизащото от моста Рено пренебрегва знак “Стоп“ и не осигурява предимство на движещия се по булеварда автомобил, съобщават от полицията. Няма алкохол в кръвта на водачите на реното и маздата.

На място обаче очевидци от снощната катастрофа, развиха малко по друга версия. Барман от питейното заведение в парка заяви, че девойката всъщност е била в Рено-то а водачът е бил приятеля и. При удара газовата бутилка наистина изхвърча от колата, но също и Александра, която седяла на мястото до водача. Момичето е било намерено на пътя, а удара в главата вероятно е от страничното стъкло. Ударът между двете коли е бил толкова силен, че се е чул в блоковете в близост до автогарата, съобщиха живеещи там. 

 Съучениците на Александра все още не знаят, заради провеждащите се в момента матури, показа проверка на Haskovo.net. От ръководството на училището споделиха само, че пострадалата е една от пълните отличнички на елитната гимназия.

 

Г.Христов

 

....и е поело по курса на криминалистичната лаборатория
От удара реното е било качено на тротоара/вляво е разлятото масло/
Масленото петно и ситните стъкълца из цялото кръстовище бяха единственият остатък от зловещия инцидент
Според очевидци, газовата бутилка на ударената кола е изхвърчала почти до масите на близкото заведение
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини