От х:

Днес в x:

Болярово става резервен терен на Ямача

Кметът Георги Иванов по време на оглед на стадион "Хасково"

Стадионът в кв. "Болярово" може да стане резервно игрище за младежите от футболния клуб. Тази идея лансира кметът Георги Иванов при днешния оглед на Ямача, тъй като това е едно от условията за получаване на лиценз за А група.

В комисията присъстваха и други представители на общината и ръководството на клуба. Те трябва да преценят какви спешни мерки трябва да се предприемат според изискванията за получаване на лиценз. Освен градоначалника, в комисията бяха зам.-кметът Нели Станева, общинските съветници Митко Ламбов и Красен Ангелов, които са и членове на УС на футболен клуб „Хасково 2009“. На стадиона присъства и представител на фирма, която се занимава със затревяване на стадиони.

„Ще се опитаме да направим една проектосметна документация, която да е готова другата седмица най-късно. И евентуално да видим възможностите дали ще са само собствени сили, или ще търсим помощ от съответни институции и министерството, депутати и т. н.“, каза Иванов.

Стадионът е собственост на общината, но кметът не се нае да каже предварително какви средства ще са необходими за ремонта. Въпреки че от ръководството на клуба неофициално бяха обяснили, че ще са нужни по съвсем груби сметки поне 1 млн. лв., градоначалникът реагира остро на тези твърдения. „Еми 5 млн. Кой казва 1 млн.“, репликира той. „Но го казва човек, който не е наясно за какво става въпрос“, каза още Иванов и допълни: „Ние сме тук, за да направим оценката“. Въпреки това той изрази оптимизъм, че условията за получаване на лиценз ще бъдат изпълнени и отборът на „Хасково“ ще играе домакинските си мачове на Ямача.

Какви други спешни мерки трябва да се предприемат на първо време, градоначалникът коментира: „Не, не мога да кажа, защото не съм от лизензионната комисия. Аз съм кмет на Хасково и де факто съм собственик на този стадион като кмет. Но какви са изискванията, ще потърсите в интернет, там има лицензи, ще си ги прочетете“.

Освен това стана ясно, че се разработва проект за реконструкция на стадион „Младост“ за следващия програмен период по трансгранично сътрудничество „Гърция-България 2014-2020“.

Представителят на озеленителната фирма Александър Тодоров разясни, че има два варианта за стадиона на „Ямача“. Единият е цялостна реконструкция на терена, която ще отнеме около 2 месеца или да се направят подобрения, които ще траят от 20 дни до 1 месец.

Анета Кутелова

Комисията

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини