От х:

Днес в x:

15 °C

Девети поред блок в Хасково саниран, пускат поръчката за нови 11

  Държавна приемателна комисия огледа днес санирането на блок 32 на ул. “Дунав”, а с подписите на членовете й сградата получава популярния като “акт 16” или разрешение за ползване. Това е деветия поред блок в Хасково, който вече е приключил със санирането. От общината твърдят, че от нито една от изцяло завършените сгради няма оплакване от собствениците.

  В комисията участват представители на общината, на РДНСК, на сдружението на собствениците, на пожарната. След големия пожар на саниран блок в Лондон огнеборците много внимателно следят изискванията за пожарна безопасност на сградите. “През два етажа има противопожарен пояс от каменна вата. Има и вертикална негорима изолация от същия материал”, обясниха от пожарната. При високи сгради, за такива се приемат постройки с височина над 28 метра, изолацията трябва да е изцяло от негорим материал, допълниха оттам.

  Живеещите в блок 32 на ул. “Дунав” в Хасково изразиха задоволство от работата на строителите. Според Стоян Райчев от фирмата са изпълнили всички претенциии на собствениците. Не така обаче смятат няколко майки, извели децата си на детската площадка зад блока. “По проект трябваше да ремонтират мазетата, но нищо не са направили. Дограмата няма никаква нивелация и прозорците се затварят сами. На някои места дори стъклопакетът се е напукал. Козирката над терасата над последния етаж капе право върху перилата на по-долните. Сложиха на перилата хубав камък за декорация, но сега целият е в ръжда от капчука на козирката. Хиляда пъти им казахме на майсторите”, издредиха майките. И не на последно място посочиха окаяното състояние на детската площадка. Слончето-пързалка изглежда като техен набор. От общината обаче уточняват, че проектът на този блок не предвижда ремонт на мазетата.

  От приемателната комисия пък заявиха, че ще огледат внимателно всеки детайл от ремонта на сградата, преди да сложат подписа си под разрешението за ползване.

  Към момента 72 блока в Хасково участват в програмата и са минали търговете за избор на фирма изпълнител на ремонта. 9 от тях изцяло са завършени, другите са в различни фази на строителство, информират от общината. До дни се очаква да бъде обявена обществена поръчка за ремонта на нови 11 сгради, в момента тя е на предварителен контрол в агенцията по обществени поръчки.

  Други 12 са на фаза енергийно обследване. Общо 105 блока са в различни фази на участие в Националната програма.

  В Хасково има и пет блока и входа, които са кандидатствали по стара програма за саниране, по която имаше съфинансиране от собствениците, но с решение на правителството те са приравнени към Националната програма и техният дял в ремонта също е поет от държавата. Такива са блокът до църквата „Св.Архангел Михаил“, блок на ул. “Добруджа“, входове на блокове на ул “Ком“ и „Георги Кирков“.

  Тодор Кръшков

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (45)

  • 1
   Ст
   странно
   20 -21
   12:26, 23 юни 2017
   хайде де, не сте почнали още...... да плюете
   • Ня
    някой
    32 -14
    13:47, 23 юни 2017
    Ето почваме да плюеме.Наистина блоковете стават красиви,но живота им не се удължава макар че са вложени толкова средства.Освен това станаха първа категория пожароопасни.
   • По
    Порчо
    4 -8
    14:09, 23 юни 2017
    Е ти нали почна! Виж коментара
  • 2
   Ма
   Манго
   13 -14
   12:34, 23 юни 2017
   В сравнение с други фирми, Еко Традекс строят по-кадърните.
  • 3
   Юл
   Юлия
   24 -9
   12:36, 23 юни 2017
   Истината е че това не е съвсем саниране, но блоковете стават много красиви. Сигурно има проблеми тук там, но повечето хора са доволни.
   • На
    НАБЛЮДАТЕЛ
    39 -12
    13:30, 23 юни 2017
    Горките хорица дето се хилят от прозореца аз съм до някаква степен технически грамтен и гледах от високия блок санирането боже направо ми се плаче дюбели само тук там изолацията попълвана с пяна няма мрежа направо нещо като шпакловка и боя ана покрива се разхождаха двама ц***** и нищо не правеха а забравих и третя ******* тои поне куцаше ате сега ще плащат по големи данаци а блока е красив няма спор прилича на 90 г бабичка с три пръста фондьотен енякоя операция поне да имаше
  • 4
   Ба
   бадема 6
   8 -14
   12:48, 23 юни 2017
   кога ще започне санирането на Бадема бл.6 ,казаха... Виж коментара
   • Ив
    Иван Боляровеца
    27 -5
    13:16, 23 юни 2017
    Вашето саниране ще започне когато Ерол си изнесе трошляците и ръждивите ламарини от незаконната площадка,иначе някак си не върви да ги гледате от саниран блок.
  • 5
   Са
   САМО ПИТАМ
   14 -17
   12:59, 23 юни 2017
   А по-важно е да се каже как върви ремонтът на училищата- Рилски , Петьофи....На 14.09 ще има ли подобна статия , която да кани децата да си влезнат на другия ден по класните стаи?!.Бедна ви е фантазията ,уважаеми управляващи , на какво са способни майките , АКО не спазите обещанията си!
   • Ob
    Obshtina Haskovo
    16 -20
    13:49, 23 юни 2017
    Училищата ще бъдат готови в срок. За 03.07.2017 е... Виж коментара
  • 6
   Го
   гочо
   32 -9
   13:37, 23 юни 2017
   Всъщност програмата, която вече се изпълнява, се финансира основно от данъкоплатеца, който не знае, че финансира "безплатно" саниране.

   Не знае и че сумата вече е умножена по две - от 1 милиард лева бе увеличена на 2 милиарда лева. Първо ББР се финансира от чужбина чрез държавна гаранция, после ББР отпуска финансиране на жилищните блокове, а накрая се активира държавната гаранция и данъкоплатците плащат на ББР, която връща ресурса на чуждите кредитори. Видно е, че държавата плаща изцяло за санирането, като ББР е просто разпределител на парите, които после данъкоплатците връщат. Така българските данъкоплатци финансират една програма, която е уж извън бюджетните разходи, но през ББР това са пак държавни пари.

   Единствените печеливши са строителните фирми изпълнители. Те получават пари за сметка на всички нас, които ни карат да вярваме в безплатния обяд на тази програма.

   Такова нещо като безплатен обяд, даден от държавата няма. Във всеки случай няма нищо общо и с енергийната ефективност.


   0:08
   / 0:32   Естествено е, че строителните фирми-изпълнители са близки до управляващите и не са случайни.

   Злоупотреби има, раздуват се цените, използват се материали с по-ниско качетство, пести се и от тях, както и изпълнението е “колкото да се не разпадне веднага”.


   Корупцията е налице, защото фирмите, които извършват санирането на сградите са избрани не по качеството на тяхната работа, а по това колко рушвет са дали под масата на съответните чиновници.

   Безплатното саниране не е нищо повече от поредния държавен разход с парите на българските данъкоплатци.
  • 7
   11
   111
   21 -29
   13:40, 23 юни 2017
   Отдавна не съм виждал толко щастиви хора.Блока наи... Виж коментара
   • Са
    САМО ПИТАМ
    21 -7
    13:51, 23 юни 2017
    Да бе- само дето щастливи са бабите и дядовците , за които санирането е "берекет версин" , пък младите от блока ясно са си казали какво мислят по въпроса за претупаната работа.
    Много ми хареса изразът в по-горен коментар , че всичко се прави колкото "да не се разпадне веднага".......
  • 8
   Ло
   Лондон град
   14 -5
   13:40, 23 юни 2017
   "След големия пожар на саниран блок в Лондон огнеборците много внимателно следят изискванията за пожарна безопасност на сградите" - ко имаме общо с Лондон? Сигурно общото е че 2-3000 хасковлии чистят кенефите на неграта и арабеските в Лондон, а тва там в Лондон беше атентат ко не сте схванали дося-мноо сте тъпи чесно!
  • 9
   Иц
   Ицо
   12 -20
   13:52, 23 юни 2017
   За поресен път да ПОЯСНЯ! Парите за саниране са 8... Виж коментара
   • Ха
    Хаха
    21 -5
    14:18, 23 юни 2017
    Глупости!!! Никакви евросубсидии няма по НАЦИОНАЛНАТА програма за энергийна ефективност!!!
   • Ва
    Василев
    0 0
    15:23, 4 окт 2017
    Ицо,а парите от Европа да не ги дава Меркел, бре ,глупако!
  • 10
   Са
   САМО ПИТАМ
   13 -5
   13:58, 23 юни 2017
   Благодаря на Община Хасково за бързия отговор относно напредъка с ремонта на училищата! /Радвам се , че си имате назначен човек , да следи хорското мнение , което се изразява тук в медията./Естествено ,че родителите ще следим новините около въпроси , касаещи децата ни!
  • 11
   Иц
   Ицо
   11 -10
   14:01, 23 юни 2017
   Интересно къде е Р. Кутел.ва сега? Да се разкудкудяка. Само на нея и е крив космоса и само на нея и тече ....... Завършиха нашия блок. Имаше неудобства, но без тях не може. Изтърпяхме ги... а не да правиме панаири с връзки да викаме медии.... ;)
  • 12
   Аз
   Аз
   19 -6
   14:03, 23 юни 2017
   По блока има още сумати неща за довършване. Цяла седмица вече са залепени на вратите на входовете рекламации от собствениците на апартаментите какво имат още за довършване и няколко часа преди проверката се изсипаха и работниците "ненадейно" да довършат нещата... и естествено не ги довършиха, защото нямали материали... "От приемателната комисия пък заявиха, че ще огледат внимателно всеки детайл от ремонта на сградата.." - детайли не се гледат със стоене долу пред блока и пляскане с ръце колко е красив блока. Ей хора, стегнете се, сгради не се правят с първа идея да са красиви,а да бъдат здрави и издръжливи, все пак хора живеят в тях, замисете се малко над това и се засрамете. Също така няколко жалби има пуснати от живущите в блока до кмета на общината, а в статията пише, че няма... Преди да пишете статии се запознайте ДЕТАЙЛНО с проблема и пишете ВЕРНИ неща, а не кой от където и каквото чул и дайте да пишем да има статии и посещения сайта...
  • 13
   Ли
   лиско
   9 -13
   14:09, 23 юни 2017
   Българска работа! Все недоволни, все им харчат... Виж коментара
  • 14
   То
   Той
   11 -6
   14:42, 23 юни 2017
   Именно затова бяха списъците по входа да се види преди комисията какво има за довършване ,а не да се тича след това. Всеки носи отговорност за собствения си имот. Никой не може да влезе в него и насила да свърши нещо. Много собственици и отсъстват. Камъка на терасата на жената ръждяса не от покрива , а от металните кутии - саксии , които беше сложила на терасата.Като гледам най-много мрънкат хора , на които апартаментите им не са пипнати от построяването , но имат най-големите претенции. За блока има одобрен проект от общината. Проекта е изпълнен. Харесването е друг въпрос.В проекта няма ремонт на мазетата и този ремонт не се плаща по програмата.Пуснатите до общината жалби касаят лични претенции на собствениците и нямат нищо общо с проекта и изпълнението му.
  • 15
   Аз
   Аз
   12 -3
   15:08, 23 юни 2017
   Именно защото всеки носи отговорност за собствения си имот са написани тези рекламации. В крайна сметка не можеш да влизаш в апартамент, да рушиш нещата, с идеята, че така било по проекта и после да зарежеш всичко и да тръгнеш на другия обект... Ето заради такива тъпи разсъждения са пуснати тия жалби. Хората чакат да дойдат да си оправят нещата цяла седмица и напротив, има хора по апартаментите, това, че вие се чудите как да се оправдаете е друг въпрос. Жалбите засягали лични претенции на собствениците- именно ВЪВ ВРЪЗКА с изпълнението и качеството на извършваната от "санирането" работа. Това саниране трябва да е СЪГЛАСУВАНО малко или много с желанията на хората, а не да им се играе напук. Все пак някои от хората в блока живеят над 40 години в блока и няма как да влезнеш и да им кажеш "ми ние имаме проект, ще ти рушим апартамента, оправяй се после"... Това, че проектът е одобрен от общината, няма нищо общо- общината не живее в тоя блок, така че хората са си в пълното право да изискват КАЧЕСТВЕНО изпълнение. Харесването изобщо не е друг въпрос, а част от изпълнението на въпросното саниране. Недоволни винаги ще има, но вие не можете да задовилите минималните претенции на хората, какво остава, ако е нещо по- сериозно.
   • То
    Той
    5 -1
    15:21, 23 юни 2017
    Санирането приключи. Комисията проверява какво е свършено и дали е изпълнено по проект. Ако е изпълнено по проект дейностите се приемат.В сградата имаше претенции на собственици , декларирани пред общината и строителя , беше направена промяна в проекта , одобри се от надзора и се направи.Става въпрос за тераси , заграждения , конструкция и т.н. Имаше и други , за които не се предприе промяна в проекта , поради недопустимост конструктивна и технологична , но всички имат отговор на жалбата си.Техническите операции като мазилки , боядисване , шпаковане и т.н са одобрени в определен обе, с определени материали. След приемане на обекта се следи само и единствено за гаранционни повреди - течове от покрива , падане на мазилка , течове от прозорци , козирки и т.н ,
   • Ма
    МАНГО
    5 -1
    19:56, 23 юни 2017
    Брока започна да се строи 1983 и собстениците се настаниха на 09,09,1984г.
    Как ги изкарахте 40 години? Недоволни винаги ще има, защото хора, които и едно дръвче не са посадили, имат претенции да са капацитети.
  • 16
   То
   Той
   8 -1
   15:22, 23 юни 2017
   Добре де , като сте имали претенции днес казахте ли ги на комисията ?
  • 17
   До
   Доволен
   13 -3
   15:33, 23 юни 2017
   Да не би да искате да ни кажете , че сега е по-лошо от преди санирането. Защото ако някой е искал да си го направи както му харесва си го е направил.И кажете какво толкова става с вашия апартамент , че сте така негативно настроен/на.
  • 18
   Аз
   Аз
   7 -1
   15:35, 23 юни 2017
   Е, как санирането приключи, при положение, че все още има неща за довършване?! Разбира се, че им е казано на комисията. Също така е желателно да се сложат списъци по входовете с имената на фирмите, които носят гаранционната отговорност за изпълнението на проекта, за да знае всеки един към кого да се обърне за въпросната гаранция. Друго, което трябва да се опише- срокът на гаранцията, какво обхваща самата гаранция и какво НЕ обхваща- за да знае човек кои повреди си поема той самият и за кои се носи гаранционна отговорност от фирма.
   • Са
    Саниран
    4 -2
    15:55, 23 юни 2017
    Как , как , ето така - хората ти казват ,че приключи. Дето се казва кака се ожени , който .....
  • 19
   То
   Той
   9 0
   15:44, 23 юни 2017
   Гаранцията е 5 години съгласно ЗУТ. Фирмата е изписана от три месеца на информационната табела на оградата до тоалетната на работниците.След получаването на разрешението за ползване , настъпилите гаранционни повреди се предявяват пред общината , която е инвеститор по смисъла на закона и има сключен договор с фирмата изпълнител.Най общо се следи за течове от покрива , през дограмата , по козирките на входа , под изолацията , падане на мазилка, олющване на мазилка и т.н. Щом сте казали на комисията трябва да вземат отношение.След определен период от време около 1,5 година т.е да и ма един цял зимен и един цял летен сезон с екстремни температури се прави комисия за оглед на състоянието по последните изисквания на МРРБ.Ако се у становят отклонения да се отсранят преди авария
  • 20
   Ко
   Ко
   9 -2
   15:58, 23 юни 2017
   Козирките на отворените тераси не са енергийна мярка!
   Поставени са по преценка на строителят,за да не ви вали на посраните гащи.
   • То
    Той
    9 0
    16:05, 23 юни 2017
    Покриването на терасите е енергийна мярка , е препоръчано от енергийното
    и техническото обследване. По една проста причина - хората сами си покриват терасите за да не им тече на терасата и да не им пече , особено на южните. Северните пък се пълнят до вратите със сняг. Затова са подменени на всички със сандвич панели и е направено на тези , които нямаха.
  • 21
   Аз
   Аз
   7 -5
   16:00, 23 юни 2017
   Извинявайте, ама не мисля, че оградата до тоалетните на работниците е подходящо място за информиране на живущите. То даже е смешно, но щом е така- благодаря за предоставената информация :)
  • 22
   Ак
   Акъл
   6 0
   16:01, 23 юни 2017
   Като има неща за довършване и не сте доволни не се подписвайте накрая за издаването на акт 16 и да му мисли фирмата как да издаде блока
  • 23
   Xx
   xxxA62J4
   10 -3
   16:25, 23 юни 2017
   Философия концентрирана в едно изречение
   За санирането и отвъдното...
   Да санираш блок, който е в разпад, е като да гримираш мъртвец.
  • 24
   От
   от райхсканцеларията
   4 -5
   17:42, 23 юни 2017
   Е мисля че последния коментар за гримирания мъртвец е ВЪРХА Няма смисъл от повече коментари А живущите в санирани блокове да си купят ПОЖАРОГАСИТЕЛИ ЩОТО ------------
  • 25
   Кв
   кв Лозенец
   4 -4
   18:11, 23 юни 2017
   В Благоевград има най много санирани блокове,от януари данък сгради е 40 процента вдигнат на всички сгради независимо дали си саниран или не.Заемите имат падеж,В Хасково заеми не връщат защото там всичко е безплатно,от 2018 и магистралата ще се плаща както е навсякъде по света.Материала си мисли че агнешкото е безплатно и ще щипе невестите по миндерите безплатно.
   • Ма
    МАНГО
    5 -1
    20:03, 23 юни 2017
    40% повишен данък е нищо - при мен е 40лв. на година. Това са ми за 1 месец парите, които консумира климатика. А в средата на Юни не съм го пускал, защото т.нар."саниране" поддържа температури, при които нямам нужда да го включвам При 30 градуса навън и западна страна на апартамента. Друго лято панела не можеше да се "пипне". - направо си пържех яйцата на стената. :-)
   • Съ
    Съгласен
    4 -1
    21:28, 23 юни 2017
    И сега в ЗМДТ е предвидено при подобрения да се подава декларация- при смяна на догр,ама, топлоизолация и др. За Хасково ,ако данъчната оценка се увеличи със стойността на санирането за един апартамент увеличението на годишния данък е от около 10 до 25 лв!!! 5 кутии цигари. Струва си и е справедливо
  • 26
   Ma
   maimuna
   0 -1
   07:25, 24 юни 2017
   Във великобритания дето изгоря като факла блока
   ....
   оказа се всички блокове наоколо са санирани като него - с леснозапалима изолация ....
   • Сп
    Специалист
    1 -1
    08:36, 24 юни 2017
    Изгорелите блокове в Лондон са били облицовани с алуминиеви панели пълни с полиетилен или т.нар найлон. Много по запалим материал. Стиропора си има противопожарен клас. разбира се , че гори. Само , че направен с мазилка и когато са поставени пояси от каменна вата над прозорците или на части от фасадата времето за разгаряне е достатъчно дълго , за да дойде пожарна при нашите височини на блокове. Освен това посочете ми колко пожара са станали в блокове последната година с яко разгаряне и засягане на горните етажи.Аз не се сещам за такъв. Така , че риск има , но е премерен и контролируем
  • 27
   То
   ТОЙ КОЙ Е
   0 -1
   12:07, 24 юни 2017
   Най-вероятно е адвокат на изпълнителя.Съгласен съм че проектът е изпълнен но некачественно некадърно и през пръсти.Относно ремонта на мазетата става въпрос за изолиране на таваните които се явяват подове на1 -те етажи а не ремонт на самите мазета.Относно качеството: На много места стиропора беше полаган без задължителната контактна смес без отстраняване на старата падаща мазилка.Старата дограма на мазетата беше демонтирана а новата монтирана отвън без да се влиза в мазетата.Невероятно Чудо ? Да така си помислихме като намерихме прозорците на мазетата затворени.Но не оказа се че дограмата се огъва без армировка е и се отваря отвън чрез натиск без проблемно.А който си е сменил дограмата в жилищата преди изолирането вече е без дренажни отвори по нея.Запушиха ги с новите подпрозоречни дъски.Гениално! Мога и още чудеса да споделя но ги оставям за друг път че ми омръзна да пиша.
  • 28
   То
   Той
   1 -1
   12:41, 24 юни 2017
   Мазетата са достатъчно изолирани отвън. Прозорците се поставяха отвън защото не си отвориха мазетата отвътре. Отварянето се регулира отвътре . Правени са снимки на фасадата преди полагането на изолацията. Ако сте видели нещо нередно вече е късно да го коментирате. Ако протече от дренажните отвори значи е влезнали вода между уплътнението и стъклопакета което е по голям проблем от извеждането на отвора под дъската. Но няма друг начин. Никой не е перфектен но проблемите и пропуските се коментират и корегират веднага.. Сега вече няма смисъл.
  • 29
   Ot
   Ot dunav 8
   1 0
   19:51, 24 юни 2017
   На старо палто,нови копчета.
  • 30
   Го
   Господин Той
   0 0
   11:17, 26 юни 2017
   Проблемите ги констатирахме и споделихме навреме но индивида който отговаряше за това само вдигаше рамене.Не се опитвайте да ме убеждавате че дограма която се огъва като локум подлежи на регулиране.И нещо любопетно доста интерсно растение поникна над вх.А на Дунав 32 .Благодарим ви за тази красота.Писахме бележки както бяхте предложили но никой не реагира.Пукнат стъклопакет на стълбище стъклопакет с влага вътре тоест не е стъклопакет и т.н. И никой не е искал да сте перфектни .Бихме били доволни и да сте на средно ниво но късметът ни изневери.

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
  30 окт 2020
  Последни новини