От х:

Днес в x:

Джобна фурия натръшка 4 по пътя към титлата

Петя Делчева е доволна, че побеждава


Джобната фурия на спортното училище в Хасково Петя Делчева смаза съперничките си с туш и заслужено триумфира с титлата на държавното лично отборно първенство по борба в Сливен. 30-килограмовото момиченце демонстрира завидна сила и спортна злоба, с които светкавично тръшваше всичките си опонентки на тепиха. Нямала специална хватка, просто тръгвала, хващала ги, и на земята. Схватките и продължавали за секунди.

Новата терминаторка на хасковската борба не прилича на такава. Дребното момиченце е слабичко и човек не може да й даде сегашния й 7-ми клас. Тренира борба едва от 1 година, но вече има два златни медала. Миналата година даже не учила в Спортното, а в училището на родното си село Конуш. Там я видели треньорите Петър Кирев и Стоян Чобанов и мигновено я харесали. Бъдещето показало, че имали набито око.

„Харесвам борбата. Нямам герои. Харесва ми да се боря и да ги преборвам“, в спартански стил отговаря Петя. От нейна гледна точка не е направила кой знае какво - просто победила. А тя обича да побеждава. Макар че в семейството й няма други спортисти, тя и нейния брат близнак тръгват по пътя на борбата. Момчето става трети на държавното в Сливен и фамилия Делчеви започва да трупа все повече отличия. А хасковската борба се сдоби с нов герой. Досега най-големият успех на дамската борба в града бе бронзовият медал на Атанаска Милева при жените.

Шампионатът в Сливен, който се проведе през почивните дни, бе успешен за борците от региона. Таня Тенева от Димитровград е с бронзов медал в категория до 44 кг, а две момичета от Симеоновград - Стоянка Стефанова до 32 кг и Димитринка Сергеева до 34, също се окичиха с медали за трето място. Специално успехът на симеоновградчаните е показателен, защото повече от половината от отбора им бяха пълни дебютанти. 11-те състезателки на клуб „Вълко Костов“ обаче се класираха 5-ти в отборната надпревара, включваща всички клубове на България.

Г.Христов

Въпреки скромните си габарити, записала 4 победи с туш
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини