От х:

Днес в x:

Любители въртят 200 км за 13 часа през Хасковско

Маратонците обикалят села и паланки в общината

49 любители колоездачи се включиха в първата по рода си Бревет обиколка из Хасковско, организирана от местния колоездачен клуб „Аида”. Състезанието е типично френско, като името си, като е измислено и проведено за пръв път през 1904 година.

Хасковлии пък за пръв път получават лиценз да провеждат Бревет обиколки. Местния тур е част от голямата квалификация за финалния маратон Париж- Брест с дистанция 1200 километра.

Хасковският маратон бе с далеч по-скромни мащаби-само 207 км. Той обикаля през 3 общини-Хасково, Димитровград и Минерални бани, закача малко от Кърджалийско и се връща в областния град. Километрите трябва да бъдат изминати максимум за 13 часа, като по трасето има контроли. Първата например, през Горски Извор, Сусам, Баните, Въгларово и 4-ти стопански двор с дължина 70 км, трябваше да бъде измината за 2 часа. Всички участници се вместиха в лимита, похвали ги главния съдшия на коломаратона Недялко Атанасов от Хасково.

В Бревет-обиколките могат да участват абсолютно всички колоездачи, с всички възможни велосипеди, без ограничения във възрастта. Не е необходимо дори да членуващ в спортен клуб. За участие в маратона се изискват само застраховка „Живот” и медицинско че сте физически здрав. Колоездачите вътящи днес из Хасковско са на възраст от 20 до 60 години, като има и една жена Надя Костадинова. Дамата придружила съпруга си Камен чак от Бургас, да участва в хасковския Бревет.

Г.Христов

Стартът от Хасково бе в 7 сутринта

Записаха се 49 души
Сред които и 1 дама-Надя от Бургас

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини