От х:

Днес в x:

Вятър и капризи през почивните дни

Вятърът ще създава проблеми на слабо закрепени и веещи се елементи

Променливо, капризно, направо женско време ни очаква през целия уикенд. Прищевките на късния март успешно ще провалят опитите за почивка сред природата. Като за начало-през нощта на петък срещу събота валя, макар и малко. Очакват се още превалявания през деня, но това няма да бъде най-лошото.То започва в следобедните часове с нахлуване на студен въздух. Ще го носи първо умерен, после откровено силен вятър от север. С напредването на деня вятъра ще се ориентира от североизток, но от това само ще ни стане по-студено. И докато минималните температури из други части на България ще са 17-18 градуса, то в Хасково ще се задоволим с 14-15 °, плюс мокротията и облачното време.

Това не е бил най-лошия 29-ти март в Хасково. През две години 1956/ 1918 г термометрите са измерили като максимална температура от минус 6.2°. Най-приятно е било през 1947 година, когато е било като един нормален юлски ден-26 градуса по Целзий.

Тези които очакват реванш на времето през неделя, ще останат разочаровани. Да, ще спре да вали, но се това се изчерпват добрите новини. Времето ще захладнее още, като максималните температури ще се снижат с 1-2 градуса, облачността ще се уплътни, а вятърът макар и по- слаб, ще продължи да носи усещане за хлад и да създава проблеми на слабо закрепени и веещи се елементи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини