От х:

Днес в x:

Палят за 3-ти път хасковски бизнесмен, той отрича

Мястото където снощи е изгорял микробуса

Собственост на хасковски бизнесмен бе обект на палеж за трети път тази година. Към 21.30 снощи пламнал хладилен микробус Пежо Боксер, паркиран в складова база „Теда“, пред склад за месни произведения на бизнесмена. Огънят унищожил изцяло возилото, заедно с рекламна табела на фирмата. Причината е в процес на изясняване, но според неофициална информация става дума за умишлен палеж. Със случая се е заела и полицията, която е образувала досъдебно производство.


Микробусът се води собственост на харманлийската фирма за авточасти „Докса“ ООД. Шефът й Митко Карамфилов обаче обясни, че продал возилото още преди много години на хасковския бизнесмен Николай К. , но така и не го прехвърлил. Чрез него установихме връзка с Николай. В телефонен разговор обаче той отрече да е жертва на палеж. Изпепеленият микробус наистина липсваше пред склада му на „Съединение“, макар следите от огнената разправа да бяха видими.


Точно преди 9 месеца Николай наистина „изгоря“, като при това понесе значително по-големи щети. В нощта на 11-ти срещу 12-ти март едновременно пламнаха две негови коли, паркирани на улица „Кавала“ в областния град. В кладата изгоря и невинно такси, нощуващо на същата улица. Огънят избухнал в 1.27 часа. Любопитното е, че точно 15 минути по-късно, на повече от 100 км на юг пламна ремонтирана ловна хижа в село Бубино, Ивайловградско. Неин собственик бил същия Николай, който наскоро се сдобил със сградата и я ремонтирал изцяло. Големият пожар в Бубино за малко не унищожил и съседни къщи, в които спели нищо неподозиращи селяни. Огнеборците успели да пресекат разпространението на пламъците и не допуснали да има пострадали, но хижата изгоряла до основи - над 200 кв. метра покривна конструкция, много черна и бяла техника, покъщнина. Категорично е ставало дума за умишлен палеж, както и в случая с колите.


За инцидентите нямаше открити и заловени извършители. Палежите обаче продължават.

Г. Христов

Пожарът е избухнал в последния ръкав на складовата база
Микробус Пежо и Опел изгоряха през март на улица Кавала в Хасково. Изгоря и невинно такси
Опелът
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини