От х:

Днес в x:

Хасковските благородници от националната купа по карате

Васил Ривов/вдясно/ на най-високото място на почетната стълбичка

Малките каратисти на хасковските клубове "Вадо рю" и "Торнадо" облагородиха участието си в националната купа на карате с 12 спечелени медала. Турнирът по традиция се проведе в Хасково с участието на внушителните 254 състезатели от 25 клуба от цялата страна. Въпреки свирепата конкуренция, децата с бели кимона на трепнаха и пребиха противниците. Първият сред равни бе Васил Ривов от Вадо рю. 13-годишното момче бе безапелационно на спаринговата дисциплина Кумите, където след 5 победи се окичи със златния медал в категория до 47 килограма. Васко демонстрира техника, дух и издръжливост на удари, заради което е с реален шанс да бъде български национал в най-скоро време. В актива си добави и две трети места от демонстрационната дисциплина Ката- индивидуално и отборно. С два медала е 11-годишната Александра Антовска. Тя взе бронз на кумите в кат. +37 кг и на Ката. Никола Иванов е с бронз от Кумите до 57 кг, а Толга Али с бронз в същата дисциплина но в +37. Отлично се представиха и най-малките, 9-годишните Нели Оцетарова и Петко Ривов, които взеха 7-ми места на Ката.

Хасковският „Торнадо“ пък доведе една от най-внушителните групи на турнира-20 състезатели, от които 16 дебютанти. Макар и за първи път, децата спечелиха повече схватки отколкото загубиха и добавиха в актива на клуба си 5 медала. Лина Тянкова спечели сребро на Ката индивидуално за момичета, родени 2004г. Росен Вълчев дублира постижението й, но за младша възраст, родени през 2001г. Александър Христов стана също втори при юноши младша, родени 2000/1999г.
Стефан Петеларов стана 3-ти на Ката индивидуално, набор 2004г, а Симона Косова спечели бронз при момичетата, с две години по-големи, също на Ката индивидуално.

Г.Христов

Александър Христов от Торнадо става горд притежател на сребърен медал
Каратеките на Вадо рю
Малките бойци на Торнадо
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини