От х:

Днес в x:

КАТ: Топ 5 на опасните кръстовища в Хасково

Младият Михаил раздроби крака си след тежък сблъсък с кола до Захарната

Според самите хасковлии местните шофьори карат „по хавата си“, но особено се проявяват на кръстовища. Там стават повечето ПТП-та в града, като почти всяко второ е с пострадали, сочи справката с КАТ. Съпоставката в годините показва, че самосъзнанието на шофьорите не се променя, променят се само „любимите“ кръстовища.

На първо място в топ 5 на най-опасните кръстовища е нашумелият през последните месеци пътен възел между „България“ и „Съединение“. Двете ключови градски артерии се засичат до зеленчуковия пазар. За 9 месеца там е имало цели 10 инцидента с 4-ма пострадали. Явно за местните шофьори месецът не минава добре, ако поне веднъж не огънат тенекии до пазара. Или не блъснат пешеходец. 3-ма от 4-мата пострадали са пресичали между Бизнесцентъра и Пазара.

Симпатиите на хасковските джигити се запазват само относно кръстовището на „Дунав“ и „Раковски“, което две поредни години бе №1 по катастрофи. Сега е на второ място с 8 сблъсъка и нито един пострадал. Пълна изненада е третият „катастрофичен“ възел - кръстовището на „България“ с „Васил Левски“. В зоната на бившата Захарна фабрика са се удряли цели 7 пъти, има трима пострадали, някои от които много тежко. На 7 май 2013-а тинейджър зловещо раздроби крак, след като връхлетя с мотора си върху правеща обратен завой кола. Иначе кръстовището е Т-образно и поне на теория, движението там е далеч не толкова натоварено в сравнение с останалите конкуренти за топ 5.

Като например Съединение – Раковски, където по признанието на шофьорите всеки кара по някакъв свой път, като променя посоката понякога в последния момент. На фона на галимацията там, само 5 инцидента изглежда направо скромно.

4 инцидента са станали на кръстовището на „България“ с „Освобождение“, до комплекс 21 век. Има един пострадал.

С участието си в топ 5, бул. „България“ измести Дунав като най-опасната улица в Хасково. В предишни години шофьорите масово катастрофираха на де що има кръстовище с Дунав – със „Стара Планина“, „Кирил и Методий“, „Кирков“, чак до споменатото вече с „Раковски“ .Стигна се и до куриози. Един от жителите на „Кирил и Методий“ се отказа да изгражда оградата на къщата си. Всеки път когато я вдигал, някой джигит се забивал в нея и я събарял.

От списъка с опасни кръстовища са отпаднали тези между „Раковски“ и „Васил Левски“ и кръстовището до Цигарената. В предишната класация те държаха съответно второ и трето място.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини