От х:

Днес в x:

Само за нощ: Сирийците в Харманли скочиха двойно

Населението във фургоните се удвои

За една нощ сирийското население на Харманли се удвои, потвърждават от Агенцията за бежанците. Вчера по обед официално настанените бежанци в зоната на бившите казарми бяха 54 души. Тази сутрин новооткритият център е осъмнал със 110 обитатели, огромното мнозинство от които са сирийски бежанци.

Те са транспортирани директно от транзинтния център в Елхово, където първо се настаняват нелегално преминалите границата. Там ги проверяват за болести и съмнителни петна в биографиите им, ако въобще новодошлите имат биографии. Голяма част от нелегално преминаващите са без документи за самоличност.

Бежанците ще стоят в Харманли докато не се отвори място в домовете в Пъстрогор и Любимец. Идеята на новоназначения шеф на държавната Агенция за бежанците Николай Чирпанлиев бе от временният център в Харманли да излизат толкова бежанци, колкото влизат.

В момента влезлите са 54, няма данни да е излязъл някой. С темповете с които се пълни центъра в Харманли/ 50 на ден/, след седмица ще бъде достигнат максималния капацитет от 450 души.

Какво ще става после, не е ясно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини