От х:

Днес в x:

Литературните дни "Южна пролет" прехвърлиха 4 десетилетия

Литературните дни „Южна пролет“ са факт за 41-път. Изданието на културния форум стартира днес в 12 ч. на пл.“Атлантически“ с откриване на базар на книгата. Щандове с най-популярните си и последни кники ще подредят тази година рекорден брой издателства-23. От 17 ч. в галерия “Форум“носителят на „Пегас“ за 1984 г. Николай Алексиев ще открие изложба, под музикалния съпровод на Акустично джазтрио и Мария Арнаудова.

Официалното откриване на литературните дни е с начален час 18 в театър „Ив. Димов“. Камерната зала на театъра ще посрещне гостите на лауреатската вечер на носителя на „Пегас“ за 2005 год. Милен Русков.

Програмата на 25 април продължава в 11 ч. в Младежкия център. Там ще бъде открита дебютанска гостоприемница за среща на младите творци със средношколците от Хасково.

От 15ч. в Регионалната библиотека почитателите на литературата могат да се срещнат и разговарят с тазгодишните дебютанти и с журито на конкурса Михаил и Кристина Белчеви ще представят от 18 ч. в театъра музикално-поетичния си спектакъл „ Не остарявай любов“.

Нашумелият напоследък танцов спектакъл на Нешка Робева „ Кармен от факултето“ е с начало 19.30 ч., а мястото е зала “Дружба“.

В петък, на 26-ти април в 10 ч. на пл. „ Свобода“ гостите на културните дни ще разгледат емблематични за града културни забележителности, а турът е под мотото “Вдъхновение от града на Богородица“.

„Жабокът и чужденецът“ на театър „ Дани и Деси“ и с участието на вокална група“ Пейте с нас“ при ОУ “Кл.Охридски“ е мероприятието за най-малките от 11ч. На пл. „Свобода“.

От мултимедийна презентация средношколците пък ще могат да разберат от 14 ч. в Младежкия център за новостите в обучението, които им предлага Софийския университет. 16 ч. е началото на прожекцията на филма „ Двойникът“. Той ще се излъчи в кино „Парадизо“ в памет на големия Тодор Колев.

Кулминацията на дните „Южна пролет“ ще е с участието на изпълнителите Ваня Костова и Боян Михайлов. Началото е в 18 ч. в театъра, когато ще започне церемонията по връчването на пегасите.

В 41-то издание участват 35 автори-дебютанти. Те ще ще се състезават в е жанровете: поезия, киносценарий и литературна критика.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини