От х:

Днес в x:

14 °C

Концерт на „Диана Експрес“ открива „Южна пролет“ днес

Тържественото откриване на литературните дни „Южна пролет“ е от 18 часа днес пред театъра. След традиционното запалване на огъня на празниците в залата ще има юбилейна творческа вечер на поета Петър Василев. Следва концерт на група „Диана експрес“.

Преди тържественото откриване на „Южна пролет“ също има насрочени събития.

Ето пълната програма за първия ден на 45-тото издание на „Южна пролет“:  

11.00 ч. Откриване изложба „Литературни върхове и нови

Хоризонти -45 години „Южна пролет“, Регионална библиотека „Христо Смирненски“

12.00 ч. Откриване фото изложба „Левитация“ на Гергина Димова, ДКТ „Иван Димов“

14.00 ч. Емил Минчев представя книгата си „Нюх“, Младежки център

16.00 ч. Концерт на Акустично джаз трио. Солист: МарияАрнаудова, пред галерия „Форум“

16. 30 ч. Среща-разговор с Нидал Алгафари, РБ „Хр. Смирненски“

17.30 ч.  Откриване на изложба графика „Художниците през очите на книгата“, Галерия „Форум”

18.00 ч.  Тържествено откриване на  XLV Литературни дни “Южна пролет” 2017, ДКТ “Иван Димов”

Юбилейна вечер на  Петър Василев, водещ Андрей Захариев, с участието на д-р Елена Алекова. Концерт на група „Диана Експрес“

19.30 ч.

Лауреатска вечер на Иван Христов, носител на Пегас за 2002 год., ДКТ „Иван Димов“, Камерна зала

пл. “Атлантически” Базар на книгата “Южна пролет” 2017

Гостуват  издателствата: „Асеневци”, „Анубис”, „Атеа“,

“Българска книжница“, „Булвест 2000“, „Вакон“,

„Жар“, „Жанет 45“, „Захарий Стоянов“, „Изида“

„Книги-игри“, „Пан“, „Прес“, „Персей“, „Бард“

„Посоки“, „Унискорп“, „Фют“, „Сиела“, „Кръгозор“,

„Хермес“, „Лира Принт“, „Инфодар“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ке
  Кенанския Маймун
  3 0
  10:49, 19 апр 2017
  Няма нужда от огън - Хасковлии ще светят по Чернобилски :)))

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини