От х:

Днес в x:

Над 1500 автори на “Южна пролет” за 45 години, пуснаха книги по 1-2 лева

    Над 1500 автори са участвали в надпреварата за Пегаси в 45-те издания на литературните дни “Южна пролет” в Хасково. Някои от тях вече са утвърдени имена в съвременната българска литература.

    Това каза днес при откриването на изложбата в Регионалната библиотека директорката й Кирилка Страшникова. В експозицията могат да се видят първите книги на автори от различни години, както и някои от първите плакати на “Южна пролет”. В отделна витрина са показани снимки от награждаване на лауреатите преди десетилетия. Отделено е място и за тазгодишните дебютанти.

    Междувременно до Часовниковата кула представители на 23 издателства подреждат витрините си. Книжният базар започва от днес и ще продължи до петък. Издателите показват продукцията си, която може да задоволи всеки вкус – има детски книжки, художествена литература – фантастика, българска и чужда класика, съвременни автори, специализирани издания. Почти всяко издателство има отделен рафт за намалени книги, някои от тях могат да се купят за 1-2-3 до 5 лева.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини