От х:

Днес в x:

Адаш и брат`чет на окръжния прокурор одими квартал

Два екипа дойдоха да спасяват сграда от комина и

Адашът на окръжния прокурор Иван Ванчев, бай Иван Ванчев, потопи в дим районът до съдебната палата в Хасково. Възрастният мъж запалил печката да „ си прочисти комина“, но вместо това паникьоса съседите си. В димоотвода пламнали натрупалите се през зимния сезон сажди. Черен дим се закълбил към небето, но порив на вятъра го свалил на земята. Което вече истински стресирало минувачите и хората от намиращите се в сградата магазини. Някой подал сигнал за пожар и в района се втурнали две пожарни, плюс линейка. Сигналът бил за горящо таванско помещение. 

Димът обаче се разсеял светкавично, дори не били одимени и апартаментите в 3-етажната сграда. Коминът пък явно се „прочистил“ защото четвърт час по-късно вече пращаше към небето приветлива бяла струйка дим. А стопанинът му обясняваше, как на някой явно „му били слаби ангелите“ и напразно разкарал хората. Дядото бе повече от колоритен. Освен че се казваше точно като окръжния прокурор, се оказа и негов брат`чет. Човекът се извини за неудобството на пристигналите огнеборци. 

Пожарникарите обаче имат основание да бъдат предпазливи. Неизправност в коминните тела са най-честите причини за пожар в домове през зимния сезон. Особено е опасно в селата, понеже къщите там са с гредоред и искрите от комина бързо прерастват в неконтролируема стихия.

Г.Христов

Междувременно комина се "прочистил"
Остана само сеира за комшиите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини