От х:

Днес в x:

Пожарникари отърват баба инвалид от огнена смърт

Проблем №1 за потърпевшите от пожар вкъщи е дима

Хасковските пожарникари спасиха от сигурна смърт 85-годишна жена инвалид, която почти се бе задушила в горящият си дом. Пристигналият екип огнеборци се видял в чудо, докато едновременно гасял горящият апартамент на бул. "Раковски" и изнасял бабата на ръце през 4-те етажа на блока. В крайна сметка обгазената от въглероден окис жена била спасена, а щетите в апартамента ограничени. В гасенето се включил и втори авариен екип. 

Екшънът се разразил около 11 часа в неделя. Късо съединение в електроуред причинило пожар в апартамента. Минувачи край блока срещу сградата на НОИ видели гъсти кълба дим, излизащи през прозорец на 4-я етаж и подали сигнал на 112. Пристигналите пожарникари констатирали, че има опасност за човек. 85-годишната жена се опитала сама да напусне горящото си жилище, но се придвижвала с патерици, което и коствало огромни усилия. Същевременно вдишвала и повече въздух и съответно дим. До пристигането на аварийните екипи, бабата вече била сериозно обгазена. Според огнеборци 90 % от жертвите на подобни пожари умират от задушаване, не от самия огън.

Бързата реакция на пожарникарите не само отървала бабата от огнена смърт, но и спасила съседните апартаменти, дори ограничила щетите в огнището на пожара. Изгорели са 4 броя бяла техника, покъщнина и са опушени 400 кв метра стени.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини