От х:

Днес в x:

Хасково удави шампионите от „Дунав” в драматична битка под коша

Женският баскетболен тим на Хасково натри носа на шампионките от „Дунав” Русе в драматичен мач в зала „Дружба” снощи. Домакините спечелиха срещата с 59:57, а изходът от двубоя се реши в последните секунди. Момичетата на „Хасково 2012” бяха окуражавани от многобройните фенове, които напълниха залата снощи. Изявлението на изпълнителния директор Станислав Станков преди мача, че ще бием шампионите, бе посрещнато с голяма доза скептицизъм, но се превърна във факт след оспорвана битка под коша.

Тимът на Хасково не бе фаворит, но показа здрави нерви и воля за победа. Гостите от Русе си създадоха малка преднина от 3-4 точки в началото на срещата и успяха да я поддържат през цялата първа част, за да се стигне до 20-16 в тяхна полза. До почивката обаче резултатността на Дунав рязко спадна и след като отборът вкара само 8 точки за 10 минути, Хасково 2012 на свой ред поведе. На почивката таблото показваше 32-28. Последва напрегната трета част с доста грешки и за двата отбора, а малката разлика в полза на домакините се запази – 44-38.

След много оспорвани минути в заключителната част се стигна до равенство при 53-53 само секунди преди края. Анита Тейлане вкара един от два наказателни удара, а след размяна на грешки тя отново застана на линията и отново бе точна в една от стрелбите си за 55-53. 14 секунди преди края Мерике Андерсон вкара кош за 55-55, а след това Зорница Найденова бе фаулирана. Тя бе точна от линията два пъти за 57-55. Андерсон отново изравни, а 3 секунди преди края Амра Мехмедич бе фаулирана. Тя не трепна от линията на два пъти, донесе победата на отбора си и спечели овациите на публиката.

В следващия кръг Хасково 2012 посреща Монтана 2003, а Дунав 8806 ще бъде домакин на Берое Стара Загора.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини