От х:

Днес в x:

Снегът скара превозвачи и пътници

Превозвачите днес опънаха нервите на пътниците си

Снегът днес успя да скара превозвачи и пътници. Заради усложнената пътна обстановка, няколко линиите на местните автобусни превозвачи бяха отменени, а изнервените пътници заляха редакцията на Haskovo.net с оплаквания. По справка на редакцията, днес бяха отменени почти всичките си линии за Северна България. На „Арда тур” отпаднаха автобусите за Русе и Варна, на „Сърнела”-тези за Варна. С опитът да се изпълни един от предварително обявените курсове за тези дестинации е свързван и най-големият скандал за деня.

Нашата читателка Анелия Ангелова твърди, че е била свалена без обяснение в Бургас, от автобус на „Сърнела” пътуващ за Варна. Момичето трябвало да си осигурява собствен транспорт до морската столица. Освен, че закъсняла значително, съгражданката ни се бръкнала допълнително, за да плати допълнителния курс с маршрутка.

Според собственикът на „Сърнела” Красен Ангелов обаче, истината е друга. Курсът му за Варна тръгнал в 7 без 15 тази сутрин с трима души на борда. Според превозвача, още от Хасково се знаело, че линията за Варна е неизпълнима заради проблем при преминаването на прохода при Айтос. Автобуса обаче тръгнал, но при приближаване до Бургас, било съобщено че обърнат тир блокирал окончателно Айтоският проход. Автобусът спрял в Бургас, за където били двама от тримата пътници. Само Анелия настоявала да продължи за Варна. Пак по думите на Ангелов, момичето не било платило билета си дори до Бургас, защото така и не се знаело, докъде ще успеят да я доставят от „Сърнела”. В крайна сметка дамата намерила собствен транспорт и тръгнала за Варна, без дори да плати курса си до Бургас. На въпроса защо въобще се е тръгнало на север при лошите прогнози, Ангелов отговори, че имало предварително продадени билети и в интерес на пътниците курсът бил осъществен въпреки очевидната му нерентабилност. А защо пътник е допуснат без билет? „Много добър въпрос”, процеди Ангелов.

Айтос наистина е затворен, поне според АПИ. Що се отнася до оплакващата се Анелия, тя установи връзка за кратко с Haskovo.net само за да обясни, че пътува и няма обхват. Обеща да позвъни при пристиганегто си във Варна. 5 часа по късно, връзка се нея още не бе установена.

Усложнената зимна обстановка закъса тирове не само в старопланинските проходи, но и в хасковска област. Тир запречи пътя между селата Българска Поляна и Главан, общ. Тополовград съобщават от областно Пътно. Друг тир хлътна в канавка до бензиностанция Шел в Хасково, но бе скоростно изтеглен от специализирани машини. Към момента снегът повсеместно е натрупал над 15 см и продължава да вали.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини