От х:

Днес в x:

Най-голям интерес към референдума...преди да се е състоял

Членовете на СИК получават урните и документацията си в общината

Референдумът за ядрената енергетика на България/Белене/ отчете най-големия си интерес...преди още да се е състоял. Няколкостотин членове на секционни избирателни комисии в хасковско се струпаха днес под обилния сняг за да получат урните си. Стълпотворението пред кметството днес съперничеше на навалиците при кандидатстване за социалните програми на общината.

За разлика от членовете на 151 хасковски СИК, които ще получават пари за тая работа, обикновените хасковлии не ги беше еня за референдума. В днешния ден за размисъл, никой не размишляваше за Белене. Повечето от излезлите навън в отвратителното време размишляваха за здравината на обувките си или къде да пият кафе. 8 от произволно запитаните 9 минувачи обявиха, че няма да си направят труда да гласуват утре, особено ако пак вали. 9-ят не знаеше дори, че има референдум.

Иначе самото раздаване минаваше при стройна оргаонизация. Първо се изредиха селските секции, докато градските чиннно чакаха в кафенето на общината. Десетките зъзнещи полицаи със съжаление гледаха любопитните журналисти. И на двете гилдии им се отваряше допълнителна и както изглеждаше, безсмислена работа през уикенда.

95 275 гласоподавателя ще имат право да гласуват утре в хасковско. В региона право да сторят това имат 264 хиляди души за които са осигурени общо 464 секции.

Г.Христов

Товаренето на урните ставаше под зоркия поглед на полицията
Такава навалица общината не помни отдавна
Сериозни и заинтересовани, за разлика от гласоподавателите

Пред общината бе задръстено от автомобили
На минувачите не им пукаше за референдума
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини