От х:

Днес в x:

Лоша работа: Вече 10 см, ще вали днес и утре

И чадърите не помагат срещу непрещкъснатия снеговалеж

Снеговалежът в Хасково вече удвои количеството си и то само за един предиобед. Градът стартира с 5 см в 8 сутринта, а към 13 часа снежна покривка е 10 см. По лошото е че ще продължи да вали със същото темпо до края на деня, съобщават от хасковската синоптична станция. Дори и да спира за кратко, снеговалежът ще се подновява, и така до вечерта и през нощта. Валежно ще бъде и утре и едва към края на деня се очаква спиране. В случая Югоизточна България, където се намира и Хасково, изтегли късата клечка – тук валежите ще спрат най-късно.

Времето утре ще бъде с една идея по студено. Днес минималните температури бяха – 3.5 градуса, утре ще са – 5 градуса. Максималните ще флиртуват с нулата, а за кратко ще се качат и до + 1 гр.

Няма данни за закъсали леки или товарни автомобили по пътищата в областта, потвърждават от областно пътно. Пътищата из региона са проходими при зимни условия.

Не така стоят нещата из страната, където има много въведени ограничения. Все пак най-важните проходи са отворени, по данни на АПИ. В прохода на „Републиката” товарните моторни превозни средства да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета; намалена видимост до 100 м, „Ришки” е отворен за всички МПС; „Шипка” – забранено е движението на МПС над 10 т., „Петрохан” – забранено е движението на МПС над 10 т.

Пътната настилка на всички автомагистрали е мокра и на места заснежена.

Г. Христов

Имаше и такива, които валежът не притесняваше
Повечето обаче залагаха на чадъри или шапки
Чистачите от Екопрогрес се стараят, но снегът ги надвива
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини