От х:

Днес в x:

Хванаха възрастна дама опакована в рязан тютюн

Сн.: архив, Агенция Митници

Тютюн за пушене, скрит на различни места по тялото на българска гражданка откриха митничарите на Капитан Андреево. 64-годишната жена пристигнала с автобус, пътуващ по редовната линия от Турция за България. При извършения личен преглед на жената митническите служители откриват по цялото й тяло, облепени с тиксо 6 кг. рязан тютюн за пушене.

На жената е съставен акт за по Закона за митниците за пренасяне на стока, за която се дължи акциз. Оказало се, че за възрастната дама това е пореден опит за контрабанда на тютюн за пушене. Случаят е предаден на Окръжна прокуратура Хасково във връзка с осъществена системна контрабанда от нарушителката.

За два дни преди началото на новата 2013 година митничарите са предотвратили 16 опита за контрабанден внос на тютюн за пушене. При проверка на лек автомобил с ямболска регистрация и извършват личен преглед на пътуващ в него мъж  по цялото му тяло облепени с тиксо пакети с тютюн за пушене. Общо  3.900 кг. На нарушителя е съставен акт за митническо нарушение.

 
108.800 кг тютюн за пушене и 210 300 къса цигари са задържани на МП Капитан Андреево през последните десет дни на отминалата 2012 година, съобщават от Агенция Митници. Иззети са 4 149 кутии цигари, закупени от Република Турция от 177 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки са открити 6 366 кутии цигари, за които са съставени 70 акта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини