От х:

Днес в x:

3 см сняг затапи движението в Хасково

Бавно и славно из централните улици....

Само за час, днешният следобеден сняг съумя да затрудни движението из хасковските улици убеди се Haskovo.net. Върволици от пъплещи автомобили задръстиха булевардите и най-вече „България“ и пресечките и. Макар че снежната покривка така и не надхвърли 2-3 сантиметра и по пътното платно нямаше заледявания, шофьорите се застраховаха с не повече от 20 км /час. Което особено на светофарите водеше до солидни задръствания. Сипещият се на едри парцали сняг и внезапно смраченото време допълваха усложнената пътната обстановка. 

Част от хасковлиите находчиво си спестиха галимацията по кръстовищата и обуха каплите със зимни гуми. После тръгнаха напреки през пешеходната част. 

Други напредваха на крачна скорост и дори се забавляваха от поомекналото време. Към 4 следобед забавлението потъна нейде из кишата. Която ще се увеличава пропорционално до полунощ, до когато ще вали ту дъжд ту сняг. Утре преваляванията ще спрат, успокояват от местната синоптична станция. Ще бъде обаче доста по студено. Вместо приемливите днешни -1, -2 градуса, в сряда минималните температури ще са между 4 и 6 гр под нулата. Плюс студен и силен вятър, който допълнително ще засилва усещането за студ. 

Засега няма въведени ограничителни режими из пътищата по областта.

Г.Христов

.....за радост на такситата
Предвидливост
До идването на кишата, всичко бе забавно
Честит първи сняг

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини