От х:

Днес в x:

Задържаха роми с бус, палели край Славяново

Пожарите в никакъв случай не са случайни, убедени са хората от селата

Група роми са задържани в харманлийското РПУ където дават обяснение във връзка с пожара който днес обхвана землищата на няколко села покрай полигона в Корен. Само край Брягово вече изгоряха над 1000 декара храсти и гора. 

По думите на местни от харманлийското село Славяново, в ранният следобед група роми със зелен бус, били в района и след тях пламнало. Хората са подали в полицията дори регистрационният номер на буса. Полицията бързо установила самоличността на хората в буса и ги е задържала. По неофициална информация, няма недвусмислено доказателство, че точно те са предизвикали пожар. Макар огнеборците да са сигурни, че е палено умишлено. В момента гори между селата Александрово и Константиново. Пожарът пламнал от средата на гората и в никакъв случай не може да е случаен, сигурни са пожарникари. Хора от Александрово пък също твърдят че са забелязали неиндефицирани лица, които са се навъртали около селото.

По селата са убедени, че палежите из горите са заради скочилата неимоверно цена на дървесината. Заради мащабния износ към Гърция, тон дърва за огрев скочи в Хасково до 150 лв, а скоро се очаква да е на 160. В други региони на страната пък се продава на 170-180 лв.

Г.Христов

В Брягово дори имаше опасност за селото
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини