От х:

Днес в x:

Ченгета разгонват детско водно парти на площада

Петдесетина ученици спретнаха щуро и шумно водно парти в центъра на града днес следобед. Въпреки усилията на полицията да осуети „Голямата водна битка в Хасково“, тя се състоя.

За терен на купона бе определен площад „Свобода“ пред обновения шадраван. Мераклиите за партито бяха призовани във Фейсбук, с идеята така да отзнаменуват края на лятото.

Въоръжени с пластмасови пистолети, бутилки и балони, пълни с вода, децата окъпаха площада и водеха битката неравно измокрени.

Тъй като централният фонтан бе празен, малките купонджии чевръсто зареждаха вода от близките кафенета и се поливаха обилно, превивайки се от смях. Безрезултатно „войната“ се опитаха да прекратят трима униформени от общинска полиция. Те смъмриха децата и направиха опит да ги отпратят, тъй като вдигали много шум, замърсявали центъра със спукани балони и бутилки, не били и организирани. „Кой ще поеме отговорност, ако пострада някое от хлапетата, попита полицай Жеков.

Водното забавление бе прекратено, но за кратко. Бойната група освободи площада и фронтът се премести пред фонтана до Универсалния магазин. Битката избухна с още по-голяма сила, тъй като те зареждаха оръдията направо от шадравана.

Мокри до кости, децата тържествено си обещаха да превърнат „Голямата водна битка в Хасково“ в традиционна.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини