От х:

Днес в x:

На ГКПП спипаха “тапициран“ с цигари Мерцедес

Тази нощ митническите служители на „Капитан Андреево" са селектирали за проверка по метода анализ на риска лекотоварен камион „Мерцедес" с немска регистрация, пътуващ от Турция за Германия, съобщиха от агенция "Митници". Шофьорът е 41-годишен арменски гражданин с инициали П. Г., с адресна регистрация в Германия. Още при визуалния оглед митничарите са засекли несъответствие между вътрешния и външния обем на превозното средство. При извършената щателна митническа проверка става ясно, че буквално всички стени на камиона са двойни и „тапицирани" с цигари. В специално изгарадените тайници в двете странични стени, челната стена и тавана митническите служители откриват 23 900 кутии цигари (478 000 къса) от марките VAN и MT, всички с арменски бандерол.

Това е поредният осуетен от митническите служители опит за влизане в страната на „тапицирано" с контрабандни цигари превозно средство. Прави впечатление обаче, че този път цигарите се движат по международен контрабанден канал и най-вероятно са предназначени за немския пазар. Предполага се, че контрабандистите вече „тестват" маршрути, по които да вкарват цигари в Германия, където след четири месеца предстои ново увеличение на акцизите на тютюневите изделия.

По-рано митническите служители на Капитан Андреево откриха по метода на анализ на риска при щателни митнически проверки 9 477 кутии или 189 540 къса цигари и 17,9 килограма тютюн. Освен това от преминаващи са задържани 12 258 кутии или 245 160 къса цигари и 2,4 килограма тютюн, които са превишавали количествата за безмитен внос.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини