От х:

Днес в x:

Неуспели професионалисти атакуват аматьорска купа

Голеве и шутове летяха на Ямача

Цял куп футболисти, минали на косъм или за малко през професионалния футбол, се записаха за участие в поредното издание на най-големия аматьорски футболен турнир „Каменица Фен Купа”. Днес в Хасково стартира един от 12-те полуфинални турнира, които излъчват по двама финалисти. 24-те най-добри отбора на България през септември ще се борят за победата в 10-тото издание на състезанието.

Престижът на Фен купата, събра 64 отбора от Хасково, Кърджали и Смолян със специалното участие на „Пърч” от Първомай. „Пърчовете” пропуснали пловдивският турнир и решили да се пробват в хасковския. Имаха лошия късмет да попаднат на „Дърводелска слава” от Кърджали. По терените дебнеха още „Паразит”-и, „Вълци” „Лъвове” и прочие чудовища.

Домакините от Хасково обаче залагаха не на страшни имена, а на футболни умения. В елегантно звучащия „Нюкасъл” се събраха известният превозвач, футболен меценат, общински съветник и неосъществен футболист Красен Ангелов-Слона. Отдясно атакуваше Митко Ламбов, чийто отбор Хасково 2 аха-аха да влезе във „В” група, но се спъна в ямболското село Роза. Ламбов този път не бе треньор, а направо обу битонките. На левия фланг риташе Николай Николов, по-големия от близнаците защитавали вратата на „Хасково”,докато този отбор още съществуваше. Допреди 4-5 години, Николай и брат му Иван ритаха с Хасково в Б група, че имаха шанс и за „А”. Като всеки свестен отбор в България и този не можеше без „свой” съдия. Такъв бе Стефан Делчев, който свири мачове от Б група. Светослав Стоев бе вратар.

Условието на „Каменица” бе в отборите да НЕ участват професионалисти или играчи които имат картотека за този футболен сезон. Организаторите се заклеха, че са проверили всеки един от 350-те играчи на Ямача. Правилата бяха две полувремена за по 15 минути, при равенство-дузпи. Падналите си заминаваха. Или в случая-сядаха на бира и кепабчета. Зрителите се пробваха в игрите „точен шут” и „Играй с вратаря”. На последната игра, 10 души трябваше да бият дузпи на вартаря Никола Костов. Победителят получаваше маркова топка Пума.

Голямата награда за крайният победител бе екскурзия за мач от европейско първенство по избор. „Каменица” поема разноските на шампионите независимо дали става дума за Реал-Барса, Милан Интер или Манчестър Юнайтед-Ливърпул. За основен претендент се считаше и хасковският „Слънце” който е двукратен краен победител в „Каменица Фен купа”.

За загубилите оставаха емоциите и потъпване по рамото сексапилните и леко облечени момичета на Каменица.

Г.Христов

Игра 1
игра 2
игра 3
"Не ме ритай, нищо не правя"
Почивка
Загрявка
Тренировка
Възстановяване
За победителите-свирка
За другите-потъпване по рамото
"Да снимам ли да ритам ли"
Легендата Димитър Пенев и Ескпертът на министерството на спорта Силвия Тенчева откриха мероприятието
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини