От х:

Днес в x:

Вили и овошки в пламъци край Минерални Бани

Огънят опасно наближи вилите в района

Голям пожар обхвана близо 1000 дка овощни градини, лозя, дворове и вилни места край село Татарево, община Минерални бани, този следобед. Както установиха огнеборците, огънят е тръгнал точно от пътя за Хасково, малко зад татаревския разклон.

„Цигара, друг път” процеди през зъби един от пожарникарите визирайки сравнително широкия фронт от който тръгнал пожара. Заради силният и променлив вятър, огнената буря светкавично преминала сухите крайпътни треви и навлязла в младата широколистна горичка. Част от пламъците тръгнали към овощните градини на бившия Бански кмет Яшарали, но за негово щастие тогава пристигнаха три противопожарни автомобила от Хасково и Минерални бани.

Огнеборците пробваха да локализират огъня, но се видяха в чудо от тесните пътчета между вили и дворове. Сканията заседна, Роувър-ът успя да си пробие път с много усилия. Най-пъргав се оказа стар ЗИЛ от службата в Минерални бани. Той застана на пост пред на пръв поглед изоставена вила, чийто двойр вече гореше. За къс период, овошки станаха на пепел, бостан бе унищожен. Съседното лозе също не бе пощадено. Пожарникарите пък бяха приклещени от две страни. Двамата от баните притърчаха ту на север, ту на юг за да държат настрани пламъците от постройката. Както се оказа имало защо. „Имам 60 бали слама вътре” хвана се за главата собственикът Ангел Ангелов. Хасковлията е познат с текстилната си фирма „Ангел и Синове”. Както се оказва, той и неколцина авери се редували да си наглеждат имотите. Сега било негов ред. Човекът първо се погрижи за няколко полудели от страх кучета от съседна вила. Успокои се като видя че пожарникарите отбиха огъня.

Небрежно боравене с открит огън вероятно е предизвикало стихията. Щетите ще бъдат установени едва след загасянето на пожара. Борбата с него обаче продължава.

Г.Христов

Огненият фронт се менеше непрекъснато
Изгоряха много овошки

Банският екип брани вилата от север
После на бегом-от юг
Единствените доволни-щъркелите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини