От х:

Днес в x:

Пламна къща и краварник, пожарната отърва добитъка

3 екипа огнеборци гасиха пожара

Внезапен пожар опустоши стопански постройки и къща в района на Димирлийската кория край Хасково. Огънят заплашвал да се прехвърли и в нагъсто разположените съседни стопанства, много от които пълни с животни и слама. За потушаването на огъня хасковската пожарна изпрати цялата си свободна налична техника. 3 коли обливаха непрекъснато с вода стотици квадратни метри обор, свинарници и сеновали. Пожарните презареждаха с вода на Техномаркет и отново се връщаха. Намесата им не спаси имуществото, но отърва поне 10 крави от съседното стопанство. Краварникът на Данчо/на снимка 6/ бе само на две крачки от бушуващите пламъци.

Огънят избухнал внезапно около 13 часа в неизползвано в момента стопанство. До скоро там се гледали свинета и крави, но собственикът Минчо Минчев починал. Зет му Иван пък се появявал рядко. Към обяд имота му пламнал като барут, разказват съседи. Те подали сигнал до пожарната и хукнали с подръчни средства да гасят. Огънят обаче хванал сеновалите и положението станало неудържимо. Част от собствениците почнаха да извеждат животните си навън. Пристигането на пожарникарите обаче спасило ситуацията.

Два обора, два сеновала и къща на два ката са изгорели напълно. По първоначални данни, вероятно става дума за небрежно боравене с огън или късо съединение от елинсталацията на къщата. Разследват се и други версии.

Г.Христов

Стопанските постройка и къщата бяха напълно унищожени
В съседния краварник браха голям страх за кравите си
Данчо извеждаше стресираните животни навън
После продължи да помага в гасенето
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини