От х:

Днес в x:

1 загинал и 2-ма ранени на път-убиец край Симеоновград

Така изглежда пътят Симеоновград-Гълъбово

Поредната тежка катастрофа бе регистрирана в симеоновградско. Тази сутрин около 11 часа е катастрофирал лек автомобил на пътя Симеоновград-Гълъбово, в района на село Пясъчево. Поради движение с несъобразена скорост, "Шкода Октавия" с румънска регистрация е излетяла от платното, преобрънала се е в крайпътна канавка и се е забила в дърво. На място е починала 35 годишна румънка, която е седяла на предната седалка. Водачът, 37 годишен, е с фрактура на шийни прешлени и множество травми. С опасност за живота е транспортиран до болницата в Пловдив. Друг пътник е със счупен глезен. Настанен е в хасковската болница. В автомобила е пътувала още и 29 годишна жена, но тя се е разминала без травми, съобщават от полицията.

Освен несъобразената скорост, другата причина за ПТП-то е пословично лошият път в района.

Отсечката Симеоновград-Гълъбово е един от най-повредените пътни участъци в областта/виж снимката/. Още през август миналата година haskovo.net предупреди в свой репортаж че "Дупки убийци дебнат по пътя Симеоновград-Гълъбово". Отговориха ни че ремонтът е отдавна планиран, но все нямало пари. През тази година най-накрая завършиха процедурите по отчуждаване на парцели, през които да премине ремонтираният участък. По обещанието на хасковските депутати в парламента, ремонтът на пътя трябва да завърши през тази година. Твърде късно за румънското семейство.

Част от този път е и нашарената с дупки улица "Съединение" в Симеоновград. Навръх Великден тази година, пиян шофьор загуби контрол над колата си по силно повреденото плътно и уби на място 6-ма симеоновградски младежи между 16 и 19 години. Едва след тази трагедия, ремонтът на пътя-биец получи тласък. До завършването му обаче, броят на жертвите на пътя, остава неокончателен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини