От х:

Днес в x:

Хасково се наниза на бодлите на Роза

"Хасково" с бяло, с спъняха в коравите "Рози"

ФК „Хасково 2” изтърпя голям резил в решителният бараж за влизане във В група, който се игра в Пловдив. Тимът на Митко Ламбов падна от отбора на ямболското село Роза след изпълнение на дузпи 3:5. В редовното време, мачът завърши 1:1. При изпълнението на дузпи, Мюмюн Реджеб и Илиян Киряков /не Балъковия/ се схванаха и не можаха да вкарат.

Още в редовното време, стотината фенове от агитката на Хасково браха голям срам. Мачът почна като по ноти-още в 15-тата минута футболист на „Роза” получи директен червен картон за зверска Балтия срещу хасковлията Мустафа Мехмед. Съперникът остана с 10 души и феновете засънуваха нови футболни битки под „Ямача”. Ама не би!

Първото полувреме завърши без гол. 2 минути след подновяването на играта, Роза ни убоде-1:0. Нашите се вдигнаха на щурм и в 60-тата минута изравниха 1:1. Красиво попадение с глава вкара Емил Николов. Дотук всичко хубаво. Роза ни натисна и ни ръчкаше с бодлите си. Нашите се прибраха в собствената си половина. Съперникът имаше два шанса да ни спести агонията, но ги пропусна. След края на редовното време, по регламент започнаха направо дузпите. 4-ма от Роза бяха точни, 5-ят не се наложи да изпълнява, щото нашите пропуснаха на два пъти.

Това е второто поражение с дузпи, и то 3:5, в рамките на няколко дни. Първо Верея ни поряза, но се оказа, че детската им формация е нередовна и административно присъдиха на „Хасково 2” служебна победа. Засега няма данни нещо по „Роза” да е нередовно.

Куриозът е, че „Хасково 2” пак може да получи шанс. Заради административни неразбории, стана луд карамбол в долните дивизии на българският футбол. Има реален шанс бургаският „Нефтохимик” да влезе в Б група и да освободи място в Югоизточна В. Така „Хасково 2” може да получи нов шанс за бараж за влизане в терта дивизия.

Надяваме се този път да ни се падне отбор от Махала, щото градовете и селата ни идват пряко сили.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини