От х:

Днес в x:

120 в кучешкия "Мис и Мистър свят"

Много емоции в кучешкия "мис и мистър свят"

Над 120 породисти екзепляри от вида "най-добрия приятел на човека", огласиха с лай стадион "Раковски" в Димитровград, на международното киноложко изложение с ранг CACIB. На български това означава "кандидат за интернационален шампион". И понеже състезанието бе за външен вид, част от участниците веднага го прекръстиха на "кучешки конкурс за красота". Състезание от ранг  CACIB се провежда за пръв път в Димитровград. Иначе местния киноложки клуб си организира ежегодни изложения.

Участниците бяха от цяла България и чужбина. Засилено бе турското присъствие, имаше породисти екземпляри от Сърбия, Англия и Германия. Журито бе интернационално-сърби, немци и турци, до един специалисти по кучета и експерти по определени породи. На самото състезание се допускаха само кучета с изяснено родословие, признато от международната киноложка организация.

Най-масирано бе присъствието на овчарките, особено на немският вариант. Повече от 70 екъземпляра от тези породи си заформиха яко съперничество, включващо дефиле, джавкане, а понякога и надбягване, макар и със стопанин от другия край на каишката.

Дъждът и студеното време изобщо не попречиха на перфектната организация, която бе призната от съдии и участници.

Г.Христов

Овчарките бяха най-многобройната колония
Изключения правеха породи като малък немски шпиц на Цветелина Минева от Асеновград
Журито проверяваше всичко-от нокти до зъби
Симпатяги 1
Симпатяги 2
Симпатяги 3 , 4
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини