От х:

Днес в x:

Млади художици поставиха началото във „Форум“

Акън Мурад, Констанца Колева и Ангеларий Димитров (отляво надясно)

Трима млади художници от Хасково, възпитаници на Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“, подредиха обща изложба в галерия „Форум“. Представянето на Констанца Колева, Акън Мурад и Ангеларий Димитров е озаглавено „Началото...“ и включва 40 живописни платна и графика.

Констанца Колева е 10-класничка в столичната художествена гимназия, специалност „Живопис“. Тя е дъщеря на художника Николай Колев и актрисата Антоанета Станчева. Рисува от малка, изучава италиански език, свири на пиано и пее. Въпреки разностранните си интереси, голямата й страст остават рисуването и фотографията.

Другият участник в изложбата Акън Мурад изучава скулптура. Ученик е на хасковския художник Андрей Каменов. Две поредни години е участник в международния пленер в Токмакли. Изработва пластика и инсталации, но обича да рисува и живопис.

Тази година Ангеларий Димитров е абитуриент. Завършва графика в класа на Снежина Бисерова. Той също е наследник на артистична фамилия. Майка му е извествата художничка Людмила Марчева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини