От х:

Днес в x:

БСП Хасково скочи на кмета за бюджета

БСП Хасково атакува бюджета. С микрофона е Петко Драганов

БСП Хасково скочи на кмета Георги Иванов при общественото обсъждане на бюджета днес следобед в зала „Хасково“. Червените бяха водени от лидера им Иван Станчев, а в словесната атака се включиха Петко Драганов, синът му Божидар, както и Атина Кацару.

Пръв микрофона взе Божидар Драганов и се разходи по данните от проектобюджета. „Живеем в най-скъпия град, но с най-ниските доходи на населението“, заключи той. БСП предложи писмено на кмета да се направят редица корекции във финансовата рамка за годината. Червените поискаха да са намали с един милион лева фонд работна заплата на администрацията, служителите на „Екопрогрес“ също да се намалят, а парите за заплатите им да се редуцират с 300 000 лв. БСП поиска също така да се отделят средства за газификация и за пречиствателна станция за питейни води.

„Това са глупости. Няма да ги коментирам“, отсече кметът Иванов. Тогава микрофона взе Атина Кацару. „Ама вие цялата партия ли сте дошли тук?“, възкликна градоначалникът, с което предизвика гневен изблик сред социалистите.

„Хората помнят, че когато през 1999 година поех града, той беше мръсен, тъмен, с разбити улици, а хората си чакаха забавените заплати с месеци. Това беше резултат от вашето управление. Е, добре, аз съм най-лошият кмет в цялата история на Хасково“, ядоса се Иванов.

На общественото обсъждане на бюджета бяха дошли предимно възрастни хора, както и група млади хора. Младежите поискаха в бюджета да се предвидят средства за младежки дейности. Възрастните пък имаха претенции предимно към занемарените улички в крайните квартали и читалищата, защото не във всяко имало клуб на пенсионера.

Предложенията, направени днес, ще бъдат обсъдени на редовното заседание на ОбС следващия петък. Ако съветниците преценят, някои от предложенията ви ще залегнат в бюджета, каза кметът.

На обсъждането присъстваха и двама общински съветници – Антон Иванов от ГЕРБ и Георги Майоров от ЕПОС. Те обаче не взеха думата, само слушаха изказванията на гражданите.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини