От х:

Днес в x:

Потрошиха аудито на безработна. Преглед на регионалния печат

"Забиха 5 кирки в аудито на безработна" съобщава във водещо заглавие "Новинар Юг". Собственичка на колата е безработната Румяна Делчева на 31 години. Няма никаква представа кой е разбил нейното Ауди А 4, но се оплакала че преди година  по подобен начин унищожили предишната и кола-Деу Есперо. Добър стандарт за един безработен.

"И коктейл "Молотов" за Алтънкови", водещо на 3-та стр. С бутилка запалителна течност атакували офиса на печално известните Стилян и Димитринка Алтънкови от Харманли. Подпалили го, но недостатъчно, и пожарната успяла да го загаси. Тя обаче бе безсилна при палежа на двете возила на Стилян и Димитринка, които са майка и син на 13-ти предния месец. Тогава  джип Тойота и Мерцедес пламнаха едновременно и станаха за скрап.  Алтънкови са известни в Харманли като близки на Маргините. В последните години ДАНС ги разследваше за незаконно гориво, обраха бензиностанцията им, счетоводителят им се самоуби. Хрониката продължава.

"РЗИ класовете наполовина, какво чакате?" чело на 2-ра. РЗИ е бившата РИОКОЗ, по-предишна ХЕИ. Въпросът е защо няма грипна при условие че половината класове в училищата липсват. Има и много натръшкани учители.

"Преброители влизат и в Ставри Димитрово", чело на вестника. Може селото да го няма на картата, но ще бъде преброено, закани се шефът на териториалната статистика Наско Нанев. Въобще всичко което мърда ще бъде преброено. Опитът това да става само по интернет почти се провали вчера, заради претоварен сървър на Националния статистически институт.

"Немски депутати хвалят ГКПП "Капитан Андреево" водещо в "Хасковска Марица". 3-ма немски депутати посетиха границата, водени от министър Цветанов и после изказаха възхищението си от готовността на страната ни да влезе в Шенген. Нас обаче ни отложиха, въпреки че Цветанов се кълне, че до март ще бъдем готови. Като опитен дипломат, Ханс Петер Ул пробутал идеята за двустъпково присъединяване на страната-първо въздуха, после сухопътната ни граница. И евентуално първото ще стане през септември. Жалко за бързането по границата.

"Д-р Соня Димитрова оглави РЗИ" От вчера няма РИОКОЗ и РЦЗ/регионален център по здравеопазване/. Има РЗИ-регионална здравна инспекция.  Начело застава досегашният шеф на РЦЗ д-р Соня Димитрова, по образование акушер-гинеколог.

"9 деца растат в приемни семейства". 5 семейства са от Димитровград, три от Хасково и едно в Минерални бани.

"340 от областта се преброиха по интернет за часове". Тоест от началото на вчерашния ден, когато бе даден официалния старт на електронното преброяване, до 15 часа когато статистиците обобщаваха първите резултати. Очакванията бяха за повече, но сървърни проблеми провалиха работата.

"С подписка и протест бранят уволнен от Земеделието". Това става в Минерални бани. Местният специалист Станислав Педев бил уволнен от областната земеделска служба. Политически интереси и близки хора организират подписка за защитата на спеца. Междувременно той и още двама уволнени от "земеделието" бранят интересите си в съда.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини