От х:

Днес в x:

14 °C

Димитровград популяризира приемната грижа

Приемната грижа в България, до къде е стигнала в развитието си тази социална услуга и какво трябва да се направи, за да се популяризира тя у нас. Това дистукираха в рамките на няколкочасов форум в Димитровград днес представители Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, депутати, местна власт, неправителствени организации, социални работници и педагози.

Димитровград остава общината с най-много приемни семейства в Хасковска област, потвърди директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Грета Иванова. В Хасково 4 деца се отглеждат от приемни семейства, по едно такова има и в общините Минерални бани, Ивайловград и Любимец. В Търговище се намират най-много приемни семейства у нас, там те са 37 на брой, отчете Грета Иванова.

Според шефката на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани истинската реформа или промяна не може да се случи без самата общност да участва в нея. Надя Шабани остана впечатлена от активността на местната власт да търси начини да популяризира приемната грижа и от участието на младите хора в този процес.  Директорът на агенцията е убедена, че ако догодина Димитровград организира отново такъв форум, то приемните семейства тук вече ще са много повече.

"Факт е ,че правителството на ГЕРБ положи основите на промяната в тази област и че осигури финансиране", коментира при откриването на форума кметът на Димитровград Стефан Димитров. Според него обаче, предстои най-важното - да се промени мисленето и да реализират проектите на местно ниво.

За да подкрепят социалната услуга в залата бяха дошли и представители на Младежкия парламент в Димитровград. Те съобщиха, че работят върху проект за създаване на филм за едно от приемните семейства от града.

Зала "Гросето" побра всички желаещи да чуят за проблемите и успехите на приемната грижа у нас

Отчетен бе и факта, че общината бе сред първите в Хасковска област, организирали информационна кампания по приемната грижа. Идеята на подобни мероприятия е да даде гластност на социалната услуга и тя да достигне до повече хора, коментира Наталия Делчева от фондация "Подари усмивка".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини