От х:

Днес в x:

1300 деца в димитровградската пожарна, правят им кабинет там

Демонстрацията на пожарникарския маркуч винаги е най-атрактивна за децата

1312 деца от димитровградските школа са посетили местната пожарна служба за два месеца, каза шефът на службата Иван Пачов. Днес той присъства на редовната януарска сесия на ОбС, където бяха отпуснати до 3 000 лв. за оборудването на кабинет за мултимедиино обучение. С негова помощ малчуганите ще получат основни познания за справяне в критични ситуации.

"Смея да кажа, че с въвеждането на практичното обучение в пожарната в Димитровград сме  новатори", коментира Пачов. Той разказа още, че при посещение в Германия на млади димитровградски огнеборци станало ясно, че децата ни не знаят какво да направят при пожар или друг вид авария. По думите му такива открити обучения ще бъдат въведени в училищата в цялата страна след години.

Посещенията в пожарната служба по график в започнаха през септември. След нова година тези открити уроци при огнеборците са преустановени, каза Пачов. По думите му, през този период са можели да се обучат поне 800 деца.

Шефът на пожарната Иван Пачов обясни на сесията защо е нужен такъв мултимедиен кабинет в службата

Общината поема разноските по транспорта на децата до пожарната служба, каза градоначалникът Стефан Димитров. И допълни, че вече се провеждат часове за запознаване с работата на полицията в Димитровград. Обмисля се и идеята малчугани да разглеждат и местното АГО, за да не свързват болницата само с неприятни емоции.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини