От х:

Днес в x:

Няма желаещи да купят басейн "Миньор" и дискотека "Кораба"

Няма мераклии да купуват басеина и бившата дискотека "Кораба" в парк Марица

Нито едни инвеститор не е поискал да купи басейн "Миньор" и бившата дискотека "Кораба" в парк Марица. Това става ясно от докладна на градоначалникът Стефан Димитров до Общинския съвет в Димитровград. Тя ще бъде разгледана на сесия този четвъртък. Тъй като няма потенциални купувачи,  кметът предлага двата обекта с прилежаща площ 8871 кв.м. да бъдат предоставени на концесия.

Със свое решение от края на септември местните парламентаристи одобриха идеята двата обекта да се обявят за продажба. За тази цел бе нужна промяна на собствеността от публична в частна, припомниха от общината. Трябва да се промени и предназначението на имота, за да бъде осъществена сдлека, мотивира се още градоначалника в докладната.

Зелените площи на чиято територия се намират басейна и дискотеката са собственост на държавата и предназначението им не може да се променя.  Затова общинарите в Димитровград трябва да кажат дали са съгласни басейна и намиращия се до него обект "Кораба" да бъдат дадени на концесия. Ако отговора е положителен, ще бъде възложен анализ на външен консултант и подготовка на документацията за възлагане обществена поръчка.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини