От х:

Днес в x:

ДАА и МВР възпоминават жертвите на пътя с акции

ДАА хасково проведе масирана проверка из пътищата на областта

Засилени проверки над превозните средства, извършващи обществен превоз на пътници и товари бяха извършени днес от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Даа-джиите бяха подпомогнати от пътните патрули на Министерството на вътрешните работи. Акцията е във връзка с отбелязването на световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия – 21 ноември.

Техническа изправност, състояние на гумите и състоянието на водачите бяха акценти в работата на инспекторите. Резултатите от проверките по пътущата на областта ще станат сни следващата седмица.

24 убити, 156 ранени и 130 тежки пътно-транспортни произшествия по пътищата в областта е регистрирала областната дирекция на МВР-Хасково за десет месеца от началото на годината.През 2010-та година пътно транспортните произшествия са се увеличили с 26, на ранените с 47.

Водеща причина зажертвите от катастрофи е несъобразената скорост в комбинация неправоспособен или пиян водач. Друга основна причина за ПТП е отнемане на предимството на пешеходец. В резултат-на всеки 8 катастрофи в хасковски има по един убит. По този показател регионът ни е на едно от водещите места в страната.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини