От х:

Днес в x:

Искат главата на архитект заради Ставри Димитрово. 2500 отрязани от топло. Преглед на печата

2500 отрязани от топло, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Те не са отговаряли на някои от условията за социална помощ за отопление. Подалите молби са общо 8956.

Хасковлия оглави прокуратурата в Димитровград, акцент над главата на вестника. Новият шеф на районните обвинители е Атанас Палхутев.

Земеделците захлебиха, купуват нови трактори, водещо заглавие на втора страница. Добра година отчитат земеделците в региона. Високите изкупни цени напълнили касите на кооперациите и те инвестират в нова техника.

Шофьор на пет ракии се помля в тир, челно заглавие на 3 страница. 7 ранени и 5 потрошени возила е равносметката от уикенда по пътищата в областта.

БОП удари пиратски мол, криминално проявен хвърля марихуана пред ченгета, пиян преби майка си – част от останалите заглавия на оперативните страници.

Григор се натресе на №1, заглавие от спортната страница. Хасковският тенисист ще срещне поставения под №1 Тобиас Камке в започващия следващата седмица чалънджър с награден фонд 106 500 евро.

100 автоматични станции ни пазят от наводнения, заглавие на 6 страница. Според шефа на хасковската метеорологична станция Спас Александров топлият ноември тази година не е феномен. През 60-тегодини на миналия век са отчели 29-градусов пек.

Внос от Китай и в здравеопазването, акцент над главата в „Хасковска Марица”. Заглавието е от интервю с д-р Кирил Талалаев, общопрактикуващ лекар в харманлийското село Славяново. Според него при тази политика на държавата скоро ще трябва да внасяме лекари от огромната азиатска държава. Като в онзи виц: Бог само създал човека, всичко останало се прави в Китай.

Искат главата на архитект заради Ставри Димитрово, водещо заглавие от първа страница в изданието. Става дума за главния архитект на Любимец Оксана Балабанова. Тя ще бъде глобена с 3000 лева, защото си затворила очите за незаконните постройки край язовир Ивайловград. Отстраняването й обаче било от компетенцията на местната власт, а според вестника това едва ли ще стане.

Безработен заложи пералня, за да ходи на курс, водещо заглавие на втора страница. 40-годишен баща на две деца от Голямо Асеново прибегнал до отчаяния ход, след като от Агенцията по заетостта не превели парите за обучение на безработни.

Дариха за Деня на християнското семейство, пише още на страницата. Вестникът изброява поименно някои от дарителите на социалните домове за празника.

Депутатска фирма храни детските градини, пише още в броя. Става дума за „Уикенд” на депутата от Димитровград Иво Димов, която спечелила обществената поръчка за доставка на храна за детските градини в селата на община Хасково.

Пиян преби майка си, водещо на криминалната страница. 53-годишна жена от Димитровград е била приета в болница в петък, след като била жестоко пребита от родния си син. Побойникът е задържан.

5-има пострадали от катастрофи, брои инцидентите през уикенда изданието.

Орфейци искат общината да затвори подлез, превърнат в тоалетна, друго заглавие на 3 страница. Става дума за подлеза в Орфей, за който много пъти е искано да бъде затворен.

Домашно провокира Величка Тилева да пише стихове, акцент от 8 страница. Хасковската учителка представила пред публика първата си стихосбирка „Обич и тъга” в КДК.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини