От х:

Днес в x:

Плевнелиев пуска булдозерите в Ставри Димитрово, РДНСК не знае

Министър Плевнелиев пусна багерите срещу митничарите

Министърът на регионалното развитие и благоустройството е издал заповед за стартирането на бърза процедура по разрушаването на 45-те незаконни къщи край язовир Ивайловград, в така нареченото митничарско селище Ставри Димитрово. Мярката е съгласно ЗУТ/закона за устройство на територията/ съобщил министър Росен Плевнелиев след днешното заседание на министерският съвет.

Новината хвърли в смут местната РДНСК. Строителния контрол осъществява масирани проверки в митничарското селище, след които трябва да излезе с констативни протоколи за законността на всяка една постройка. Първоначално тридневните проверки са удължени до петък, каза за Haskovo.net директорката на регионална дирекция строителен контрол Ана Джурова. Изпратени са допълнителни екипи от ДНСК за продължаване на проверките. Самата Джурова обаче обяви че не е получавала заповед от министърът и дори не знае за изявлението му. Няма да научи и утре, защото няма да бъде в офиса си. По мнението и, една процедура по премахване на незаконни постройки отнема време.

Никой от държавните институции не бе наясно кой трябва да връчи заповедите за разрушаване на собствениците. По закон те имат право да обжалват, когато получат разпореждането. Мненията за това кой трябва да уведоми собствениците за предстоящия акт се люшкат между община Любимец, на чиято територия е Ставри Димитрово, Строителния контрол или областна администрация. Всички обаче са категорични, че не са те.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини