От х:

Днес в x:

Биха шута на Симидчиев, а на Джурова? Лудваме по 100 месечно. Преглед на печата

Биха шута на Симидчиев, а на Джурова, пише с въпросителна накрая на първа страница „Хасковска Марица”. Иван Симидчиев е шеф на националната дирекция за строителен контрол, а Джурова – на регионалната. Логично е именно тя да носи пълната отговорност за безобразията с незаконните строежи край язовир „Ивайловград”, още повече, че е била уведомявана два пъти писмено за тях. Първият сигнал бил от НЕК, вторият – от местната агенция по рибарство.

Камбанарията – градски часовник, а не камбанария, пише в анонс над главата във вестника. На темата е отделена цялата 5 страница. Разглежда се въпроса доколко е в съответствие с канона новата камбанария. По предварителни данни елекронните камбани ще бият в 12 по обяд, а канонът изисква това да става сутрин и вечер – в часовете, когато в храма се извършва богослужение. В параклиса на Ямача обаче не се служи.

Изнасяме зърно за Гърция, ще внасяме брашно, акцент от 2 страница. Местните зърнопроизводители изнасят реколтата на юг на изгодни цени – над 400 лв. за тон. Възниква въпросът какво ще се прави, когато брашното в мелниците свърши. Може да се внесе от чужбина, но на по-високи цени, което пък неизбежно ще рефлектира върху цената на хляба.

Цветари възроптаха срещу бездомница, водещо на трета страница. Търговците недоволствали срещу възрастната клошарка, която си е харесала свърталища край масите за цветя на зеленчуковия пазар в Хасково. Според шефа на тържището случаят не е толкова за полицията, колкото за социалните служби.

Пари за саниране на панелките има, но не за всички. Това разбираме от материал на 4 страница, посветен на темата за енергийната ефективност. ЕС отделя 40 млн. евро помощ за българските домакинства, но по наблюдения на експерти не всички ще могат да се възползват от тях.

Интересно писмо от читатели на същата страница. Публикувана е и снимка на интересен пътен знак: „Паркирането разрешено до 2 часа”. Разрешението е дадено за участък от улица пред магазин за алкохол. В същото време обаче, пишат читателите, пред аптеки, болници, лекарски кабинети, спирането е платено.

Отговорът на въпроса за странния знак се оказва много прост – привилигированият магазин за алкохол бил на майката на кмета Стефан Димитров. Така всичко си идва на мястото, заключава вестникът.

Отделен е въпросът що за място е това всъщност.

Уволниха Марашев за втори път, акцент над главата в „Новинар юг”. Шефът на свиленградсакта митница омахан за втори път за последните две години.

Лудваме по 100 месечно, водещо заглавие от първа страница. По толкова минават за 30 дни през психодиспансера в Болярово. Данните са от шефа му д-р Михайлов.

Данев с една ръка след абдикация в областната, акцент от 2 страница. Заместничката на губернатора - Румяна Въчева, излизала в неплатен отпуск за една година.

Без служебна защита след 15 дни, акцент от 3 страница. Тогава изтича срокът на утиматума да им се платят старите заработки, даден от местните адвокати. след края на месеца те спират да се явяват като служебни защитници.

Долно Войводино иска Сталин за месец, очерк за селото на 6 страница. На съседната 7-ма – интервю с Тенгиз Куца, хасковската хандбалистка, която премина в клуб в Анталия.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                         

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини