От х:

Днес в x:

Сринаха язовирната любов на Динко Тотото

Багерите пак се развилняха в Ставри Димитрово

Булдозери на РДНСК днес сринаха из основи вила „Язовирна любов“ на бившия шеф на хасковското тото Динко Велев, познат като Динко Тотото. Вилата му е част от незаконните постройки в митничарското село Ставри Димитрово, които подлежат на премахване. Велев бе бесен. По думите му, 11 правителства не смятали, че вилата му е незаконна, но точно това решило да я руши. Тотото се закани че ще стои нова вила и то със същото име.

Багерите днес заравняваха и стари руини, като ще продължат да рушат и в следващите дни. Вече 72 от 123 постройки със заповед за премахване, са разрушени. По масивните вили обаче ще останат за напролет. Сега на мушка са огради, барбекюта, бунгала и басейни, някои от които бяха разрушавани от самите стопани. Така постъпи и бившият началник на свиленградската митница Стефан Марашев. Той имал законна вила, но незаконна ограда, която днес разрушаваше сам.

Според община Любимец на чиято територия се намира Ставри Димитрово, след края на акцията в бившето митничарско селище трябва да останат най-много 5-6 законни постройки. За премахване са нарочени 169.

Повече за арената на разрушението в която се превърна днес Ставри Димитрово вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Динко Тотото пред руините на къщата си
Само табелата указваше къде бе досега Язовирната любов

Стефан Марашев сам разрушаваше незаконната ограда на законната си вила
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини