От х:

Днес в x:

„Република“ атакува казармите

Обитателите на хасковския квартал „Република“ атакуваха бившите казарми на ул. „Булаир“ за дърва за огрев. Още в първите дни на започналото разрушаване на 12-сгради, на мястото на които се предвижда изграждане на Мемориален парк на 10 Родопски полк, към квартала се проточи керван от каруци, натоварени с греди.

Днес две от тях бяха блокирани от полиция на ул. „Дунав“. Униформените от „Пътна полиция“ извикаха колегите си от Общинска да се занимават с нарушителите.

„Защо да не приберем дървата. Така или иначе ги изхвърлят. Вчера изкарах три каруци оттам“, похвали се мургав наблюдател на сцената със задържането на пътните превозни средства с животинска тяга.

„Обаждат ни се от охраната на бившето поделение. Ние пък ги спряхме и се обадихме на колегите от Общинска полиция. Имат ли право, нямат ли, да се оправят“, уклончиво обясниха униформените.

Първата сграда в района на бившето поделение вече е съборена наполовина, показа проверка на Haskovo.net. В останките има доста дървен материал. Фирмата извозва строителните отпадъци на общинското депо. „Оттам, ако искат, да вземат. Оттук обаче не може, защото е опасно. Ако им се стовари полусъборената сграда върху главите, ще стане беля“, обясниха от фирмата, наета да разчисти терена на бившите казарми. По думите им ромите нападнали депото за строителни отпадъци като рояк скакалци.

От Общинска полиция Хасково съобщиха, че на собствениците на двете каруци, блокирани на ул. „Дунав“, са съставени актове, защото возилата не били регистрирани в съответствие с общинската наредба. За дървата обаче нищо не им сторили, защото те в крайна сметка не са крадени. А и ромите обяснили, че са им ги дали работниците от обекта.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини