От х:

Днес в x:

11 °C

Бивша директорка в МО с обвинение за премачкания под казармената ограда в Хасково

Бивша директорка на Дирекция „Инфраструктура на отбраната“ при Министерство на отбраната е с обвинение за причинена смърт по непредпазливост заради срутилата се на ул. „Ком“ в Хасково казармена ограда на 19-ти април 2019 година, която затисна мъж и го остави на място.

Военно-окръжна прокуратура - Пловдив е внесла в съда обвинителен акт спрямо 52-годишната служителка. В него се казва, че тя е проявила небрежност към служебните си задължения и бездействието й е довело до рухване на северната ограда на бивша военна сграда в Хасково, при което 58-годишният минувач е бил затиснат от отломките й вследствие на това е получил черепно-мозъчна и гръдна травма, довели до смъртта му.

Ръководената от обвиняемата в МО дирекция е имала задължението да полага необходимите грижи за освободените войскови райони, вкл. находящите се в тях сгради, чрез регионалните отдели „Инфраструктура на отбраната“. На ул. „Ком“ в гр. Хасково бил разположен освободен войскови район, чиято тухлена ограда била компрометирана с времето и към м. декември 2018 г. била силно наклонена към улицата. Това обстоятелство било установено от началника на сектор „Хасково“ при отдел РИО „Пловдив“ и през м. януари 2019 г. и обвиняемата била уведомена за необходимостта от спешно премахване на оградата, която вече представлявала реална опасност за живота и здравето на преминаващите граждани. В хода на извършените проверки, необходимостта от предприемане на спешни действия била установена и от трима служители на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“, които също докладвали за това на обвиняемата. Въпреки създадената опасна ситуация, тя не е изпълнила служебните си задължения да докладва на Министъра на отбрана с предложение да бъдат осигурени изпълнители за премахване на тухлената ограда.

По делото са разпитани множество свидетели, извършени са медицинска и техническа експертизи, приобщени са множество писмени доказателства.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5000 лева.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което Т.А. е обвинена, е лишаване от свобода до пет години.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ар
  АРСЕН ЛЮПЕН
  21 -5
  19:58, 29 юли 2020
  Както винаги до сега и от тоя храст заек няма да изскочи Язък си за човечеца
 • 2
  Ка
  Кадровик
  10 -20
  20:18, 29 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 34
   343
   9 -4
   21:43, 29 юли 2020
   Кадровик като редник на заплата ли да разбираме. Точно ти си толуп.
  • До
   Дон Бльон
   8 0
   08:43, 30 юли 2020
   Много си активен, преведоха ли ти шекелите?
   Във всички статии "нареждаш" Президента- защо?
   Защото е много нива над ******* ли?
   Да не те е насилвал сексуално, или просто си си малоумен трол?
   Корабът ГЕРБ потъва, не си ли разбрал още?
 • 3
  Ха
  Хасковлия
  9 0
  23:36, 29 юли 2020
  Точно кото всички военни файда от тях няма оградата беше наклонена с години всички в града я знаят .Не мерки не се взимат.и нека госпожата да си понесе отговорността.
  • Им
   Има как да няма файда
   5 0
   07:37, 30 юли 2020
   Умират за чужди интереси в Ирак И Афганистан.

Хороскоп за 25.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
25 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
25 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
25 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
25 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
25 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
25 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
25 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
25 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
25 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
25 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
25 яну 2021
Последни новини