От х:

Днес в x:

Бивша директорка в МО с обвинение за премачкания под казармената ограда в Хасково

Бивша директорка на Дирекция „Инфраструктура на отбраната“ при Министерство на отбраната е с обвинение за причинена смърт по непредпазливост заради срутилата се на ул. „Ком“ в Хасково казармена ограда на 19-ти април 2019 година, която затисна мъж и го остави на място.

Военно-окръжна прокуратура - Пловдив е внесла в съда обвинителен акт спрямо 52-годишната служителка. В него се казва, че тя е проявила небрежност към служебните си задължения и бездействието й е довело до рухване на северната ограда на бивша военна сграда в Хасково, при което 58-годишният минувач е бил затиснат от отломките й вследствие на това е получил черепно-мозъчна и гръдна травма, довели до смъртта му.

Ръководената от обвиняемата в МО дирекция е имала задължението да полага необходимите грижи за освободените войскови райони, вкл. находящите се в тях сгради, чрез регионалните отдели „Инфраструктура на отбраната“. На ул. „Ком“ в гр. Хасково бил разположен освободен войскови район, чиято тухлена ограда била компрометирана с времето и към м. декември 2018 г. била силно наклонена към улицата. Това обстоятелство било установено от началника на сектор „Хасково“ при отдел РИО „Пловдив“ и през м. януари 2019 г. и обвиняемата била уведомена за необходимостта от спешно премахване на оградата, която вече представлявала реална опасност за живота и здравето на преминаващите граждани. В хода на извършените проверки, необходимостта от предприемане на спешни действия била установена и от трима служители на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“, които също докладвали за това на обвиняемата. Въпреки създадената опасна ситуация, тя не е изпълнила служебните си задължения да докладва на Министъра на отбрана с предложение да бъдат осигурени изпълнители за премахване на тухлената ограда.

По делото са разпитани множество свидетели, извършени са медицинска и техническа експертизи, приобщени са множество писмени доказателства.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5000 лева.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което Т.А. е обвинена, е лишаване от свобода до пет години.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ар
  АРСЕН ЛЮПЕН
  21 -5
  19:58, 29 юли 2020
  Както винаги до сега и от тоя храст заек няма да изскочи Язък си за човечеца
 • 2
  Ка
  Кадровик
  10 -20
  20:18, 29 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 34
   343
   9 -4
   21:43, 29 юли 2020
   Кадровик като редник на заплата ли да разбираме. Точно ти си толуп.
  • До
   Дон Бльон
   8 0
   08:43, 30 юли 2020
   Много си активен, преведоха ли ти шекелите?
   Във всички статии "нареждаш" Президента- защо?
   Защото е много нива над ******* ли?
   Да не те е насилвал сексуално, или просто си си малоумен трол?
   Корабът ГЕРБ потъва, не си ли разбрал още?
 • 3
  Ха
  Хасковлия
  9 0
  23:36, 29 юли 2020
  Точно кото всички военни файда от тях няма оградата беше наклонена с години всички в града я знаят .Не мерки не се взимат.и нека госпожата да си понесе отговорността.
  • Им
   Има как да няма файда
   5 0
   07:37, 30 юли 2020
   Умират за чужди интереси в Ирак И Афганистан.
Последни новини